Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rusové udělali z Nivy pozoruhodný obytňák. A prodávají ho za zajímavé peníze

Jan Zajíc
Diskuze (9)

Obytná Lada by mohla být zajímavým řešením pro zájemce o kompaktní karavan, s nímž by se nemuseli bát vyrazit i na hůře přístupná místa.

Pozoruhodnou přestavbu má na svědomí ruská společnost Lux Form, která sídlí v Moskvě. A Niva není jediným vozem, pro který firma transformace v karavan nabízí, na obytňák umí předělat například legendární Buchanku.

Obytná Niva Autodom zůstává i s nástavbou poměrně kompaktním vozem. Na délku měří 4769 mm, široká je 1746 mm a vysoká 2776 mm.

O pohon se stará starý známý zážehový čtyřválec o objemu 1,7 litru, který poskytuje nejvyšší výkon 63 kW. Motor je spojen s pětistupňovou manuální převodovkou, samozřejmostí je pohon všech kol.

Vůz má dvoumístnou kabinu a především plně vybavenou obytnou část, v níž najdeme místo na spaní v horní části, dále úložné prostory, kompletní kuchyňský kout s dřezem, plynovým vařičem a chladničkou, skládací stolek, místa k sezení a také koupelnu se sprchou a toaletou.

Niva dále nabízí 70litrovou nádrž na čistou vodu a 45litrovou na odpadní. Příjemným doplňkem je nezávislé topení a také akumulátor pro případ, že budete potřebovat elektřinu v místech, kde není možnost připojit vůz k externímu zdroji energie.

Zajímavě, tedy minimálně z českého pohledu, vypadá také cena. Obytná Niva totiž v Rusku stojí asi 1,6 milionu rublů, což je v přepočtu necelých 470 tisíc korun.

Jan Zajíc
Diskuze (9)

Doporučujeme

11. 7. 2021 08:53
Re: jestli to bude mit v zakladu kanon a kulomet
cehun s basickou piva, rizkem a konzervou je mnohem vitanejsi turista nez ruskej zelenej muzik v hranaty zelezny maringotce s kanonem a samopalem
Avatar - 3_diamanty
10. 7. 2021 13:18
Re: Niva
Počkaj na novú nivu... potom ti padne sánka... Lada je na vzostupe ... len to nejde hned .. alebo vid luxusný aurus... úpadok vyzerá inak
10. 7. 2021 10:15
Re: Na rozdíl
Taky se mi to líbí.
10. 7. 2021 09:25
Na rozdíl
od té obytné Buchanky, co tu nedavno byla, je tohle pěkný. A ty velký terénní kola Nivě sluší.
10. 7. 2021 08:39
jestli to bude mit v zakladu kanon a kulomet
tak idealni auto pro ruskyho zelenyho muzika na dovolenku po sousednich zemich