Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Růžový Rolls-Royce Ghost pomůže v boji s rakovinou

David Bureš
Diskuze (0)
Růžová limuzína není novým vozem pro Barbie a Kena. Pomůže s financováním boje proti rakovině.

Rolls-Royce představuje Ghost s prodlouženým rozvorem s dodatečným označením FAB1, který má růžovou karoserii. Automobil podpoří společnost Breast Cancer Care pomáhající lidem s rakovinou prsu.

Za projektem růžového Ghostu Extended Wheelbase stojí britský moderátor Chris Evans, který je známý svojí sbírkou historických Ferrari. Jeho cílem je vybrat částku milion liber (30 milionů korun), která bude věnována Breast Cancer Care.

Limuzína britské značky v netradičním barevném provedení (růžová je tradiční barva boje proti rakovině prsu) se bude objevovat na různých akcích, navíc bude možné si ji pronajmout. Tyto výnosy budou směřovat do Breast Cancer Care.

Růžová se neobjevuje nejen na karoserii tohoto Ghostu, ale také v jeho interiéru. Růžové jsou koberečky nebo deštníky, na opěrkách hlavy se pak objevuje ručně vyšívaná růžová stuha – symbol boje proti rakovině prsu.

Ve výbavě vozu nechybí ručně dýhované stolečky, 9,2palcové obrazovky, lednice na šampaňské nebo hudební aparatur s 16 reproduktory o výkonu 600 wattů.

O pohon Rolls-Royce Ghost Extended Wheelbase se stará 6,6litrový dvanáctiválec twin-turbo o výkonu 420 kW a točivém momentu 780 N.m. Proti běžnému Ghostu je tato varianta o 17 centimetrů delší.

David Bureš
Diskuze (0)