Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sabine Schmitz bude mít svou zatáčku na Severní smyčce

Aleš Dragoun
Diskuze (13)

Sabine Schmitz byla první a dosud jedinou ženou, která kdy vyhrála jakýkoli závod za 24 hodin. Posmrtně se jí dostane vysoké pocty...

Po kom jiném než po „královně Nordschleife“ by měla být pojmenována zatáčka na Severní smyčce? Sabine vyrůstala doslova pár metrů od okruhu, narodila se v Adenau, po celý svůj (bohužel) poměrně krátký život byla se slavnou závodní dráhou v pohoří Eifel úzce spjata. Stala se dokonce její „velvyslankyní“.

Za více než tři dekády zde najezdila přes 33 tisíc kol a znala doslova každý kámen. V letech 1996 a 1997 byla členkou vítězných posádek při čtyřiadvacetihodinovce, která právě kombinuje „nový“ okruh pro Velké ceny a Severní smyčku, takže měří přes 25 kilometrů. Následně zvítězila i v celé sérii VLN. Vozila zákazníky v Ring-Taxi BMW, jakémusi Jeremymu Clarksonovi ukázala, že i se sériovou dodávkou (konkrétně Fordem Transit) se dá objet kolo pod deset minut.

Pamatujete se na světovou premiéru Škody Kodiaq RS? Na Nordschleife zajelo sedmimístné SUV s turbodieselem před třemi lety jeden okruh za 9 minut, 29 sekund a 84 setin. Za volantem seděla právě ona... Jméno Sabine-Schmitz-Kurve dostane první levá zatáčka po vyjetí z tratě Grand Prix na okraji obce Nürburg. Oficiální akce se uskuteční 11. září 2021, kdy se na trati koná šestihodinovka (ROWE 6 Stunden ADAC Ruhr-Pokal-Rennen) v rámci vytrvalostní série.

Sabine Schmitz zemřela 16. března 2021 ve věku pouhých 51 let, podlehla rakovině. Všichni na ni vzpomínají jako na přátelskou, věčně smějící se ženu, kterou měli její fanoušci rádi – a ona je. Po několika hodinách od oznámení jejího předčasného odchodu ze života byla na Change.org vytvořena petice. Upoutala pozornost představitelů okruhu, pojmenování zatáčky je jejím logickým vyústěním. Jen museli rozhodnout, které konkrétní místo to bude. Aktuálně má skoro 50,3 tisíce podpisů, prvních 10 tisíc získala za 24 hodin...

Zdroje: Nuerburgring.de, Motor1, Change.org

Aleš Dragoun
Diskuze (13)

Doporučujeme

Avatar - white label
21. 6. 2021 20:38
Re: Ach at němčina…
K vůli několika českým/slovenským puberťákům?
Italsky by to bylo (v tomto ohledu) ještě "horší".
20. 6. 2021 08:14
Re: Ach at němčina…
:yes:
Avatar - Beefcake
19. 6. 2021 23:49
Re: Ach at němčina…
Nepride ti to trochu skolkarsky trapne ?
Avatar - Beefcake
19. 6. 2021 23:48
Re: Ach at němčina…
Asi tak, ale to je skoda vysvetlovat, ked evidentne nepochopil.
19. 6. 2021 17:29
Re: Ach at němčina…
Jo, tak to máš pravdu… v každém případě, pojmenování zatáčky po Sabine je pocta. Je dobře, že se tak stalo :yes: