Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Saddám Husajn měl spory se synem. Vyřešil je podpálením jeho luxusní sbírky aut!

Stanislav Kolman
Diskuze (18)
Uday Husajn, nejstarší syn bývalého iráckého prezidenta, byl fanouškem luxusních vozů. V roce 1990 však z kuriózních důvodů o velkou část své sbírky přišel.

Video se připravuje ...

Když američtí vojáci v roce 2003 vnikli do Iráku, aby sesadili Saddáma Husajna, ohromila je sbírka luxusních automobilů jeho syna Udaye. Její součástí bylo například Ferrari F40 nebo Lamborghini LM002. Nejnovější informace New York Post však prozrazují, že kolekce byla dříve ještě košatější.

Uday se svým otcem dlouhodobě nevycházel. V roce 1988 dokonce usmrtil jeho osobního komorníka, protože Saddáma seznámil s jeho druhou ženou a ten pak opustil Udayovu matku. Saddám jej chtěl původně nechat popravit, nakonec trest zmírnil na několikaleté vyhnanství ze země.

Tím ale spory neskončily. V roce 1995 Uday několik lidí postřílel a při běsnění zranil i Saddámova nevlastního bratra. To už otce vytočilo natolik, že své ratolesti podpálil luxusní sbírku aut. Uday tak během několika minut přišel o stovky vozů, mezi kterými byly i prémiové modely Rolls-Royce, Ferrari nebo Porsche.

„Byl jsem hodně naštvaný, tak jsem mu spálil všechny luxusní vozy,“ řekl Saddám ochrance, která na něj krátce před smrtí dohlížela. Ta příběh následně přetlumočila autorům, kteří o něm chystají knihu. „Řekl nám, že celé to peklo sledoval s úsměvem na tváři,“ dodávají členové ochranky.

Uday byl vážně zraněn při atentátu v roce 1996, zemřel ale až o sedm let později po přestřelce s americkými vojáky. Otec Saddám byl ve stejný čas vojskem zadržen a odsouzen k trestu smrti. Ten se uskutečnil v závěru roku 2006.

Stanislav Kolman
Diskuze (18)
Avatar - JDM
10. 6. 2017 01:55
Re: boží!
tvoje máma je bolševik
7. 6. 2017 05:52
Re: boží!
bojuj s hadem synku, bojuj... >:-[] [odkaz]
Avatar - praděda7
6. 6. 2017 20:25
Re: boží!
Bolševické kecy......
Avatar - praděda7
6. 6. 2017 20:24
Re: boží!
Od zassrraného bolševika to beru, hňuppe...
6. 6. 2017 19:45
Vzpomínka na vtip
Vyjádření tiskového mluvčí US Army po nalezení synů Saddáma Husseina:
"Co se týče Husseinových synů Kusaje a Udaje máme bohužel jen kusé údaje. Našli jsme jen údy Kusaje a kusy Udaje."

Jeeeee pardon, už to tu je, tak sorry