Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šampionát elektrických formulí hlásí posilu. Porsche Taycan Turbo S bude nový safety car

Diskuze (0)

Již za týden startuje v Saudské Arábii osmý ročník Formule E. Jeho součástí bude v podobě nového safety caru Porsche Taycan Turbo S.

Nejrychlejší Taycan se bude na pozici safety caru střídat s dalšími dvěma modely. Již od první sezóny Formule E byl safety carem BMW i8, od šesté sezóny se pak na vybrané závody připojil Mini Electric.

Že nebude mít Taycan Turbo S problém s tempem elektrických formulí, ukazují jeho neskutečná čísla. Výkon 560 kW vám pomůže vystřelit na stovku za 2,8 vteřiny. Formule E druhé generace má na chlup stejné zrychlení, ale proti Taycanu Turbo S má o 20 km/h vyšší maximální rychlost (260 km/h vs. 280 km/h).

Technických úprav sice nebylo třeba, ale těch homologačních ano. Mezi tyto úpravy patří v interiéru umístěné skořepinové sedačky se šestibodovými pásy, hasicí přístroj, ochranná klec a mnoho důležitých tlačítek ve středové konzoli. Zvenčí dostal Taycan v nárazníku odrazová světla. Polep Taycanu Turbo S pak odkazuje na barvy všech 11 týmů účastnících se šampionátu, mezi které patří také TAG Heuer Porsche Formula E Team, tovární zastoupení stuttgartské automobilky.

Nový ročník Formule E bude mít 16 podniků v 10 zemích po celém světě od Saudské Arábie, přes Monako, Itálii a zámořské destinace jako Kanadu nebo USA. Tak se nechme překvapit, kolikrát elektrické Porsche uvidíme v akci.

Video se připravuje ...

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (0)

Doporučujeme