Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania G 410 6×4*4 s nástavbou Trilety pro čistění tunelů (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Scania ve spolupráci s rakouskou společností Trilety představuje zástupce své modelové řady G se speciální mycí nástavbou pro čistění tunelů.

Scania uvádí svou modelovou řadu G jako ideální řešení pro stavebnictví nebo dálkovou dopravu, ale kombinace jejího zástupce s nástavbou společnosti Trilety dokazuje, že je vhodná i pro i jiná využití.

Základem tohoto údržbářského speciálu je Scania řady G s krátkou denní kabinou a podvozkem v konfiguraci 6×4*4, která je vybavena přeplňovaným vznětovým řadovým šestiválcem o objemu 12,7 litru s výkonem 302 kW (410 k) při 1900 min-1 a točivým momentem 2150 N.m dostupným od 1000 do 1300 min-1.

Společnost Trilety z rakouského Halleinu se jako specialista na vývoj a výrobu strojů a zařízení pro čištění komunikací postarala o speciální nástavbu, která je navržena a zkonstruována přímo pro využití při mytí stropů i stěn a vozovek v tunelech.

Cisternu zde proto doplňuje systém s vysokotlakými tryskami, který je umístěn na přídí vozu a jeho ramena mohou být namířena na vozovku i stěny, kolem nichž vozidlo projíždí.

Hlavní pozornost zde ovšem přitahuje sklopná konstrukce, která je usazena mezi kabinou a cisternou. Ta totiž umožňuje mytí stropů tunelů různých výšek za pomoci svých trysek, z nichž může proudit 290 litrů mycí kapaliny za minutu pod tlakem 205 barů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)