Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania hledá nejlepšího řidiče nákladního vozu (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Švédský výrobce nákladních vozidel odstartoval další ročník soutěže Scania Driver Competitions 2012.

Očekává se, že o tituly nejlepších řidičů nákladních vozidel bude soutěžit více než 55.000 řidičů se ze 39 zemí.

Soutěže Scania Driver Competitions, jejichž první ročník se konal v roce 2003, se původně konaly v Evropě. Postupně se rozšířily do celého světa a rozvinuly se na náročné akce, které zdůrazňují jak důležitost schopností a vzdělání řidičů, tak i vývoj podpory povědomí o bezpečnosti na silnicích.

Novinkou letošního ročníku je, že proces registrace do soutěže je on-line. Řidiči v České republice se mohou zaregistrovat do soutěže na webu - www4.scania.com/cs/sdc-2012/ do 30. března 2012.

Prvním krokem je zvládnutí teoretického testu. Na ty nejlepších bude čekat praktická část, která zahrnuje úspornou a defenzivní jízdu i jízdu zručnosti. Novou disciplínou v 5.ročníku soutěže je první pomoc.

Řidič je nejdůležitější faktor pro hospodárnost, životní prostředí a bezpečnost, říká Leif Östling, prezident a výkonný ředitel společnosti Scania. Kvalifikovaní a angažovaní řidiči zajišťují efektivní dopravu, snižují emise, přispívají k vyšší bezpečnosti na silnicích a zvyšují ziskovost každé firmy. Tyto typy řidičů jsou skutečným přínosem a dokazují, že úsilí o ochranu životního prostředí a kladné finanční výsledky mohou jít ruku v ruce.

Účast v soutěži má řidičům poskytnout víc než jen nezapomenutelnou zkušenost. Podle materiálů automobilky Scania to není jen neocenitelná příležitost zlepšit si jízdní dovednosti, zlepšit povědomí o bezpečnosti na silnicích a energetické účinnosti, ale i velká šance setkat se s jinými řidiči a stát se součástí celosvětové komunity řidičů nákladních vozidel.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
22. 1. 2012 01:56
asi bych to nevyhral,
ale scanii ridim rad :yes: