Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania má nového prezidenta a výkonného ředitele

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Představenstvo společnosti Scania jmenovalo Martina Lundstedta novým prezidentem a výkonným ředitelem společnosti Scania AB.

V nové pozici začne Martin Lundstedt působit od 1. září 2012 jako nástupce Leifa Östlinga, který byl od stejného data jmenován členem představenstva společnosti Volkswagen AG s odpovědností za oblast užitkových vozidel.

Martin Lundstedt v současnosti působí jako výkonný viceprezident a ředitel prodeje Scania. Do společnosti Scania nastoupil v roce 1992, kde působil na několika vedoucích pozicích, například v letech 2001 - 2005 jako ředitel průmyslové výroby Scania ve Francii a od roku 2007 jako Truck senior viceprezident až po současnou pozici. Od 1. září nastoupí na pozici prezidenta a výkonného ředitele Scania, kde vystřídá Leifa Östlinga.

Leif Östling, současný prezident a výkonný ředitel Scania, byl s platností od 1. září 2012 jmenován členem představenstva společnosti Volkswagen AG s odpovědností za oblast užitkových vozidel. Od stejného dne bude i členem dozorčí rady společnosti MAN AG.

Zároveň byl s působností od 1. září 2012 jmenován Anders Nielsen novým generálním ředitelem společnosti MAN AG. V současnosti je Anders Nielsen členem představenstva a ředitelem oblasti výroby a logistiky ve společnosti Scania AB.

Výše uvedené změny nemají mít žádny vliv na indetity zmíněných značek a jejich obchodní aktivity. Scania a MAN zůstávají i nadále dvě samostatné značky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)