Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania myslí na udržitelnost i v oblasti módy pro řidiče nákladních vozidel

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Společnost Scania nevyvíjí pouze nákladní vozidla s cílem co nejvyšší funkčnosti a trvanlivosti. Ve stejném stylu je u této firmy navrhována celá řada produktů a to včetně značkových oděvů určených především pro řidiče.

Proces návrhu nového produktu u společnosti Scania je velmi dobře definován a nezáleží na tom, zda se jedná o nové nákladní vozidlo, autobus nebo pouhé tričko. Jedním z klíčových aspektů autentičnosti designu výrobků značky Scania je, že všichni designéři pracují ve stejném oddělení. Jsou-li zapotřebí další odborné znalosti, podílí se na návrhu a vývoji externí specialisté z daného oboru.  

Při navrhování nového oblečení se vždy začíná od nuly, stejně jako při návrhu nového vozu. Tento proces probíhá u společnosti Scania stejně jako u každé jiné módní značky a nechybí ani návštěvy módních veletrhu, sloužících pro inspiraci v oblasti zvolených barev, materiálů a střihů. Vše je ovšem přizpůsobováno praktickému stylu typickému pro značku Scania.

Pro vytvoření skutečně vhodných oděvů pro řidiče nákladních vozidel s nimi návrháři tráví čas v kabinách vozidel, aby získali skutečně správný náhled na jejich potřeby. Cílem je vytvořit oděvy, které uspokojí řidiče svým materiálem a nabízeným komfortem, ale i střihem a zvolenými barvami.

Scania pak klade velký důraz i na udržitelnost, což se odráží právě ve volbě materiálů. V jejich případě se prakticky neustále hledají různé alternativy. V oděvech značky Scania jsou díky tomu používány organické bavlněné i recyklované materiály. Všechny jsou od počátku navrhovány a vyráběny se stále větším důrazem na udržitelnost, což nejen v případě značky Scania znamená snahu o dosažení dlouhé životnosti a po jejím konci možnosti recyklace.

Zdroj: Scania AB

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme