Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania představuje bezpečnostní prvky

Vitek
Diskuze (0)
Společnost Scania klade vysoký důraz na bezpečnost. Každý vůz splňuje ty nejpřísnější bezpečnostní nároky, které jsou na ně kladeny, bez speciálních úprav.

Historie bezpečnosti nákladních automobilů je již od roku 1950 pevně spjata se značkou Scania. Jedním z nejdůležitějších mezníků bylo zavedení dvouokruhové brzdové soustavy s automatickým napínačem a pružinovou brzdou. Roku 1970 se stal základní součástí výbavy nákladního vozu Scania bezpečnostní pás, a v osmdesátých letech byl představen revoluční systém ABS. V roce 1984 společnost uvedla na trh první automatický převodový systém a roku 1995 byl představen již plně automatizovaný převodový systém Opticruise. Od roku 1988 je samozřejmostí instalace bezpečnostního pásu do sedadla řidiče a o dva roky později byly nové bezpečnostní pásy doplněny o napínač. V roce 1993 Scania představila integrovaný retardér, který je stále považován za nejlepší systém svého druhu na trhu.

Vozy Scania jsou vybaveny ABS, systémem Opticruise, EBS a retardérem. Velmi významnou roli hraje také systém Scania Alert, který při aktivaci udržuje řidiče v plné bdělosti díky nepravidelným zvukům, vycházejícím z reproduktorů, umístěných na palubní desce. Významnou roli hrají též bezpečnostní pásy, airbagy, ale také systém krytů proti podjetí.

Od září tohoto roku Scania nabízí pro všechny modely červené bezpečnostní pásy. Jejich barva signalizuje, že je řidič správně připoutaný a současně upomene ty řidiče, kteří si pás nezapnuli.

Vitek
Diskuze (0)