Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania vylepšila logistiku zásobování náhradními díly v ČR a SR

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Scania vylepšila logistiku zásobování náhradních dílů v České i Slovenské republice a nově zaváží díly na servisy i o víkendech.

Mezi nejdůležitější parametry dobře fungujícího servisu patří i co nejlépe zvládnutá logistika a dostupnost náhradních dílů. Jenom ta umožňuje díky jejich krátkým dodacím lhůtám zajistit plynulost oprav a zkrácení jejich termínů, což se snižuje prostoje vzniklé při opravách či pravidelných servisních prohlídkách na minimum.

Scania proto začala od první květnové neděle do českých a slovenských servisů zavážet náhradní díly i o víkendech, čímž dochází k výraznému zkrácení doby víkendových oprav vozidel v případech, kdy potřebné náhradní díly nejsou skladem.

Tímto krokem navazuje Scania na otevírací dobu svých servisů o sobotách a ve velké většině i nedělích. Zákazníci tak mohou počítat s vyřízením servisních prací na svých vozidlech v době, kdy je nepotřebují ke své práci.

Rozšíření pravidelného zásobování na šestkrát týdně tedy v praxi vypadá tak, že objednávky náhradních dílů, které servisy uskuteční do sobotních 13:00 hodin, budou do servisů dodány během následujícího dne, tj. během neděle.

To se týká servisů v Chrášťanech, Modleticích, Brně, Jihlavě a všech slovenských servisů, zatímco u zbývajících zařízení dochází k dodávce dílů během noci z neděle na pondělí.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)