Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania získala objednávku na více než 2000 vozidel

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Scania získala doposud největší zakázku na nákladní vozidla, kterou kdy v Evropě obdržela.

Britské dopravní firmě Eddie Stobart Limited a jejím dceřiným společnostem, včetně A.W. Jenkinson Forestry Products, dodá švédský výrobce užitkových vozidel více než 2000 nákladních automobilů.

S ohledem na skutečnost, že na vyřízení této obří objednávky má Scania od března letošního roku pouze dva roky, bude do kontraktu zapojeno hned několik britských dealerství, a to jak pro dodávky vozidel, tak pro jejich následující servisní prohlídky, údržbu a případné opravy.

Společnost Eddie Sobart Limited již v minulosti učinila několik velkých objednávek vozidel značky Scania. V letech 2010 a 2012 se jednalo o 1000 automobilů, zatímco v roce 2014 to bylo již 1500 vozů a nyní se jedná o více než 2000 vozidel.

Většina vozidel v rámci této objednávky má být poskytnuta formou leasingu na 36 měsíců a součástí kontraktu bude i silniční daň a veškerá údržba.

Scania během následujících let tedy dodá britskému dopravci více než 2000 vozidel vybavených kabinami řad G a R v provedení Highline. Pohonnými jednotkami těchto nákladních automobilů pak budou třináctilitrové motory o výkonu 302 kW (410 k) a 331 kW (450 k), splňující normu Euro 6.

Ve Velké Británii představuje Scania významného dodavatele nákladních vozidel, autobusů, autokarů a motorů pro průmyslové i námořní aplikace. Vedle toho tato společnost poskytuje širokou paletu doplňkových a servisních služeb prostřednictvím sítě více než 90 servisních středisek.

Společnost Scania uvádí, že její podíl na trhu těžkých nákladních automobilů ve Velké Británii za rok 2015 činil 19,5 procent.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - mango
19. 1. 2016 15:05
Pěkné
Tomu říkám velká objednávka >:D