Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scion tC: japonská image pro Ameriku

Nadim Eid
Diskuze (5)
Na autosalonu v Detroitu představil japonský Scion inovovaný model tC pro rok 2008. Značka Scion byla založena v roce 2003 firmou Toyota a je určena výhradně pro americký trh.

Nejprodávanější model z celé modelové řady chce oslovit stejně jako ostatní dva modely xD a xB mladou generaci individualitou a bezpečností.

Model Scion tC bude vyráběn pouze v jedné výbavové variantě. Zákazník si vybere jen barvu a typ převodovky. Pro ty, kteří se budou chtít za každou cenu odlišit, nabízí Scion velké množství doplňků. Vůz lze obout do 18-palcových kol, ozdobit celou řadou spoilerů nebo nasvítit podvozek neony. V nabídce lze také nalézt takové produkty od TRD (Toyota Racing Development), jako jsou třeba sportovní podvozek, sportovnější spojka a krátká kulisa řazení. Stejně jako celá modelová řada i Scion tC bude osazen přípojkou pro iPod a kvalitním ozvučením od firmy Pioneer. Ani v bezpečnostních prvcích není tC pozadu. Kromě předních, bočních a hlavových airbagů bude vybaven i kolenním airbagem pro řidiče.

Nový Scion bude poháněn dvouvačkovým čtyřválcem 2,4 l s proměnným časováním ventilů VVT-i o výkonu 118 kW v 6000 ot/min, který může být spojen s manuální pětistupňovou nebo elektronicky řízenou čtyřstupňovou samočinnou převodovkou.

Celkové vnější rozměry tohoto kupé jsou 4420 x 1755 x 1415 mm, rozvor měří 2700 mm.

Model tC je určen výhradně pro americký trh a cena bude začínat na 16 400 dolarech včetně záruky na tři roky nebo na ujetí 57 tisíc kilometrů. Tuto záruku je možné rozšířit až na pět let nebo 96 tisíc kilometrů.

Nadim Eid
Diskuze (5)