Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat Altea a Altea XL: Nástupce zřejmě nebude

Tomáš Dusil
Diskuze (11)
Ačkoliv zástupci Seatu zatím nic oficiálně nepotvrdili, britskému Autocaru se podařilo zjistit, že dny sportovně pojatého MPV Altea jsou již sečteny.

Pokud navštívíte webové stránky dovozce Seatu, modely Altea či Altea XL v cenících nenajdete. To samé se stane, když se uchýlíte na webové stránky německého či britského Seatu. Pokud byste chtěli ještě koupit Alteu či Alteu XL novou, musíte za nimi vyrazit do Španělska, kde jsou tyto automobily ještě stále v nabídce. Zřejmě jde o doprodej již vyrobených exemplářů. Přece jenom je Španělsko domovinou Seatu...

Nová prý nebude

Výroba modelu Altea a odvozené prodloužené varianty s přídomkem XL byla k 22. týdnu letošního roku ukončena. Altea po technické stránce vycházela z předchozí generace Leonu. Nová Altea postavená na koncernové technice MQB údajně nebude. Místo ní Seat představí crossover na bázi Leonu, který by měl mezeru po zrušeném sportovním MPV vyplnit.

Tomáš Dusil
Diskuze (11)
Avatar - beibej
23. 8. 2015 20:03
Re: cim to je
"Sportovní je v marketingu velmi oblíbeným slovem, ale těžko říct, co si pod tím představují."
No sportovní znamená nepohodlné a nepraktické. Vlastně by se dalo říct BLBÉ. Nevím proč se všichnu snaží jít tímto směrem. Zlatá antisportovní auta typu Tatra 603. Pohodlná luxusní. K čemu sportovní Caterham když je všude dopravní zácpa, kamery a chcete přvézt nějaký náklad.
23. 8. 2015 17:14
Re: cim to je
Kde v "emoción" čteš sportovní? :-) Tenhle slogan prý přestali používat právě proto, že lidé nevěděli, co vlastně má znamenat. Tuhle "sportovní divizi" vedlo Audi a mělo za terč BMW. Jak jsou tam na tom s řízením a naplňováním "sportovního nádechu"? Sportovní je v marketingu velmi oblíbeným slovem, ale těžko říct, co si pod tím představují.

Dříve možná měli nějaké ambice pod značkou Seat vyrábět sportovní auto, ale časy se mění. Dnes si to nedovolí ani VW.
23. 8. 2015 15:38
Re: cim to je
Karoserie se snaží být emotivnější, ale z MPVéčka auto se sportovním nádechem prostě nikdo neudělá. Nejde jen o zevnějšek, ale i o pozici řízení atd.
Seat se tehdy stal součástí tzv. sportovní divize koncernu, přetáhl designéry (i design) od Alfy, představoval koncepty kupé a roadsterů ... a jak to dopadlo? Ze šestí modelů Seatu byly tři v katergorii MPV a začala dlouhá krize značky.
Avatar - Kamilac
23. 8. 2015 12:45
Třídní ošklivka
Ale i takové auto je potřeba, všem se nám díky bohů nelíbí to stejný. Na druhou stranu musím říct, že tohle auto šlo díky jeho vzhledu úplně mimo mně což se ale týká i crossoveru a SUV.
23. 8. 2015 12:38
Re: cim to je
A tobě ta karoserie nepřijde emotivnější v porovnání s produkty VW?