Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat: Malé SUV přijde v roce 2017

David Bureš
Diskuze (3)
Španělská značka Seat chce být prodejně úspěšnou. Následuje trend a hodlá nabídnout malé SUV.

Seat aktuálně pracuje na kompaktním crossoveru, který se v příštím roce začne vyrábět v závodě Škody v Kvasinách. Tento automobil doplní ještě další, menší SUV, které na trh dorazí v roce 2017. Serveru Automotive News Europe to potvrdil nejmenovaný zdroj z automobilky.

O chystání hned dvou SUV španělské značky se spekuluje již delší dobu. Možnost příchodu malého SUV potvrdil sám šéf Seatu Jürgen Stackmann, podle nějž je takový vůz po kompaktním crossoveru další prioritou španělské značky.

Důvodem rozšíření nabídky Seatu o malé SUV je prodejní trend, kdy prodeje SUV výrazně rostou. Loni se na evropských trzích prodalo 761.000 malých SUV, což je podle statistik výzkumné společnosti JATO Dynamics o 54 % více než v roce 2013.

Seatu SUV navíc pomůže také ekonomicky. SUV se prodávají za vyšší ceny, což automobilkám přináší více finančních zdrojů. Právě ekonomická stabilita je hlavním cílem Seatu do budoucnosti.

Malé SUV by mělo být zacíleno na takové vozy jako Fiat 500X a Renault Captur. Lákadlem by měl být ostřejší design a sportovnější naladění podvozku. Základem novinky patrně bude modulární platforma MQB.

David Bureš
Diskuze (3)
2. 7. 2015 16:57
Re: Prodeje rostou už docela dlouho
Jasně, souhlasím. S tou RAV4 a korejcema máš pravdu...

Vzhledem k tomu, za jakou dobu ty nové modely budou mi přijde, že jejich vznik odmávali až teď někdy.

Celý ten seat je prostě takový mi přijde, že to nechce nikdo moc řešit, dávat do toho peníze a čas a přitom si stěžují, jak nemají prodeje. Ať to prostě rozjedou nebo tu značku zaříznou.
Avatar - 3_diamanty
1. 7. 2015 20:24
Re: Prodeje rostou už docela dlouho
tvaris sa ako keby yetina tu uz bola 15 rokov.... ;-) a tiguan minimalne 20 ... ;-)

ono vobec.... europania s SUVeckami hodne hodne zaspali ( a niektori spia nadalej - PSA, a renault sa prebera len vdaka nissanu ale vela vody nenamuti to sa vsadim ) .... japonci a korejci SUV mali uz v casoch kedy sa europanom o boome SUV ani vo sne nesnivalo ;-)

len si spomenme na prvy sportage alebo RAVku .. ktore boli u nas este v casoch ked tu frcali felicie prve punta ci golfy 3...... dnes su tieto azijske SUV uz legendami zatial co mnohe europske znacky este len vcera prisli na to kde je sever a co sa vo svete vlastne predava ....

seat za to nemoze ze cely koncern zaspal dobu a SUVecka dlhe predlhe roky igonoroval ...... a to aj v casoch ked uz sportage s Ravkou boli davno svetovymi pojmami a bolo jasne ze SUV su v kurze... ;-)

spytaj sa koncernu .... co robil poslednych 20 rokov.... preco SUVecka nemal uz davno...
1. 7. 2015 16:01
Prodeje rostou už docela dlouho
Prodeje SUV rostou už od dob prvního tuaregu. Že tedy chlapci z jihu budou mít první SUV po 15-ti letech od začátku trendu je velký úspěch. Gratuluji.