Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat nabízí prvek výbavy, který ocení milovníci kávy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)

Seat v rámci příslušenství pro své vozy nabízí novinku, která může řidičům a jejich spolujezdcům s vášní pro kávu ušetřit čas i peníze.

Seat ve spolupráci s výrobcem kávovarů značky Handpresso zařadil do nabídky příslušenství pro své vozy sadu, zahrnující malý kávovar s dvojicí šálků v praktickém balení.

Španělská značka samozřejmě není prvním výrobcem automobilů, který svým zákazníkům nabízí kávovar, ale prostřednictvím svého britského zastoupení přináší zajímavá čísla, která se sice vztahují na britské řidiče, ale i přesto si zaslouží pozornost.

Seat uvádí, že dva z pěti britských řidičů pijí kávu za volantem a dodává, že kávovar ve voze může ročně ušetřit až 1800 britských liber (zhruba 54.500 kč) a rovněž čas stráveny objednáváním a vyzvedávání kávy v kavárně. Provoz kávovaru má ročně vycházet na 405 britských liber (kolem 12.500 Kč).

Zmiňován je i přínos životnímu prostředí a to v souvislosti s jednorázovými kelímky, jichž je ve Velké Británii ročně vyhozeno kolem 2,5 miliardy kusů. Díky dvojici šálků, doprovázející kávovar ve voze, již nemá jeho majitel jednorázové kelímky s kávou potřebovat.

Seat v současnosti nabízí kávovar pro všechny své vozy. Přístroj, který je napájen z 12V zásuvky, je navržen tak, že jej lze jednoduše usadit do držáků nápojů mezi předními sedadly. Během tří minut je pak schopen připravit 50 ml klasického espressa.

Na českém trhu je kávovar do auta nabízen v rámci příslušenství značky Seat za 6217 Kč nebo přímo zastoupením značky Handpresso.  

Zdroj: Seat

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)

Doporučujeme

28. 3. 2022 16:35
Kávička
Wow, tak toto bych nečekal. Hodně zajímavý nápad. Já se například při řízení bez kávy neobejdu. Většinou si ji ale dělám doma než vyrazím na cestu. Na kvalitě kávy si dávám docela záležet a to samé platí i pro její přípravu. Nedávno jsem dokonce investoval do nového kávovaru. Do oka mi padly takové ty profi kávovary, co mívají v kavárnách, tak jsem si z https://www.atfornax.cz/…k:1138/kavovary/ jeden objednal.
26. 6. 2021 18:44
Juhu
My jsme si pořídili Seat před 3 lety a konečně jsme jej už i splatili. Je to radost vědět, že bydlíte ve svém baráčku, máte skvělé auto a do toho se vám má za týden narodit dítě. Budu maminka, chápete to? To budu muset potom nakupovat z https://www.penepex.cz/…e-kapsle/tchibo/ tchibo kapsle ve velkém, protože mi ten neřád dá pořádně zabrat. To je jisté.
30. 1. 2021 19:23
Káva
Tak to tedy upímně slyším velice rád.... My jsme si nedávno z této stránky zde - https://www.penepex.cz/…klenice-na-kavu/ pořizovali nové sklenice na kávu a musím říct, že pít kávu ze skla a z hrnku je absolutně jiný vesmír... Doufám, že se nějaká firma chytne něčeho podobného jako seat a udělají také nějakou řadu, ale ve skle :-)
Avatar - white_labels
2. 4. 2019 11:45
Re: Novinka?
Jako tzv. aprílová novinka to sedí...
Avatar - Hammunasakra
1. 4. 2019 13:23
Re: Novinka ???
Proč psát o novejch modelech a technice = jinejch koncernů = když můžeme dát další, sice ubohej ale text = o škodovce, seatu.. prostě něčem koncernoVWym