Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SEAT: V Martorellu budeme vyrábět dva nové modely segmentu C/D

Ondřej Láník
Diskuze (46)
Španělská automobilka SEAT na dnešní tiskové konferenci oznámila záměr vyrábět do dvou let zcela novou modelovou řadu, která bude konkurovat vozům segmentu C a D.

Volkswagen letos v lednu oznámil, že skupina automobilek sdružená do Volkswagen Group bude podle plánů Martina Winterkorna přeorganizována. Dosavadní dvouvětvová struktura, tvořená větví Audi (Audi, Seat, Lamborghini) a větví Volkswagen (VW, Škoda, Bentley, Bugatti) byla zapomenuta. Dnes stojí všech 7 značek rovnoprávně vedle sebe na jediné úrovni. Zpráva o prvním výsledku přišla z jihu Evropy dnes.

Nová modelová řada se bude skládat ze dvou karosářských verzí. První skica ukazuje na klasický sedan, který bude pravděpodobně konkurovat sportovnějším modelům vyšší střední třídy. Není ale vyloučeno, že to, co nyní vypadá jako sedan, nakonec bude liftback. Druhá verze má být sportovně střižené kombi, odvozené od sedanu. Nový model by se ve výrobním programu SEATu měl objevit již v roce 2009.

Průlomové rozhodnutí je nadějí pro značku, která se potýká s nedostatečným vytížením výrobních kapacit moderního výrobního komplexu v Martorellu.

Ondřej Láník
Diskuze (46)
Avatar - Pierro
25. 5. 2007 13:11
Re: Žeby
Dane ty jsi ale opravdu stupído k pohledání. Raději mlč, protrože mlčeti je v tvém případě zlato. Jestli jsi mi nerozuměl, zeptej se Klaudia a on ti to preloží... >:-[]
25. 5. 2007 11:06
Re: Skica
Tak to by som teda rad videl, tie Tvoje 100x krajsie navrhy, Ty "odbornik"....
25. 5. 2007 11:05
Re: Ano
Zase si vedla. Ake zufalstvo? Zufalstvom by som nazval skor niektore Tvoje "tiezprispevky". A este mi vysvetli, co Korejci tak casto kopiruju, ked k nim prirovnavas? A takisto je blbost, ze sucasny dizajn Seatov nikoho neoslovil. Problem je niekde uplne inde (aj ked ma suvislost s dizajnom), ale to by som asi vysvetloval zbytocne.
25. 5. 2007 11:02
Re: Seat
Ano, sedanov Seat vyrabal dost, nenapisal som, ze mi pre Seat nesedi sedan, ale prave ta velkost vyssej strednej triedy...
25. 5. 2007 11:00
Re: Žeby
Blby nazor...najprv trochu rozmyslaj, kym nieco take vyplodis...