Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf Infiniti odchází k Cadillacu

Michal Fokt
Diskuze (7)
Johan de Nysschen vyměnil japonskou prémiovou značku za americkou, od Nissanu odchází ke koncernu General Motors.

Pouhé dva roky od nástupu do funkce šéfa luxusní značky Infiniti Johan de Nysschen rezignoval na svou funkci a odchází ke konkurenci. Zlákala jej obdobně zaměřená automobilka Cadillac. De Nysschen odchází od Nissanu ke konci července a hned počátkem srpna nastupuje do funkce prezidenta americké značky, kde se bude zodpovídat přímo séfovi GM Danymu Ammannovi.

Roli De Nysschena převezme videprezident Andy Palmer, ale jen do doby, než bude nalezen nástupce. Důvody odchodu od Infiniti nejsou známy, značka je očividně na vzestupu, když za prvních šest měsíců letošního roku prodala 101.200 vozů, což je nový rekord a k velké expanzi se ve spolupráci s Mercedesem teprve nadechuje, je ovšem logické, že Johan teď pěje chválu především na svého nového zaměstnavatele.

"Už jsem nějakou dobu nadšený tím, jak nový General Motors změnil v impozantní sílu v průmyslu," prohlašuje a co se týče jeho plánů s Cadillacem, dodává, že "silné vedení a výjimečné inženýrské zdroje představují perfektní kombinaci, jak obnovit pozici Cadillacu mezi globálními prémiovými značkami."

Michal Fokt
Diskuze (7)
15. 7. 2014 10:42
Re: Dá sa im veriť ?
Ano, Jidáš se potom aspoň zastyděl a oběsil :-)
Avatar - Barrichello
15. 7. 2014 08:57
Re: Cadillac jako globální prémiová značka? Nysschen moc hul
no globální je přehnaný, ale prémiová značka to je, o tom není vůbec pochyb....i když ona je zastoupena i globálně, jen prodeje třeba v evropě sou věc druhá
Avatar - dolfi
14. 7. 2014 17:39
Cadillac jako globální prémiová značka? Nysschen moc hulí...
;-)
Avatar - Ham.
14. 7. 2014 17:02
Re: Dá sa im veriť ?
Spíše si moc nerozuměl v otázce směřování firmy s Ghosnem, který už jednou chtěl Infiniti zlikvidovat kvůli nerentabilitě.
Avatar - Barrichello
14. 7. 2014 15:52
Re: Dá sa im veriť ?
hlavně se prý nechtěl stěhovat do Asie...