Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéfdesignér Kia Motors Peter Schreyer oceněn za celoživotní přínos designu

Ondřej Chamilla
Diskuze (6)
Peter Schreyer zodpovědný za design automobilů Kia v posledních osmi letech, získal prestižní ocenění EyesOn Design za celoživotní přínos designu.

Prezident a hlavní designér společností Kia Motors Corporation a Hyundai Motor Group, to je Peter Schreyer, člověk, který nyní obdržel cenu EyesOn Design jakožto odměnu za svou celoživotní práci. Schreyer nyní dohlíží na designérská studia po celém světě, například v Soulu, Frankfurtu a Los Angeles.

Tímto oceněním, které získal na slavnostním večeru Vision Honored pod záštitou Detroitského oftalmologického institutu, se řadí po bok velikánů světového designu jako je Sergio Pininfarina, Walter de´Silva či Giorgetto Giugiaro. Cena EyesOn Design je výjimečná zejména tím, že v porotě zasedají vždy držitelé této ceny. Prestiž i úroveň je tedy zaručena.

Peter Schreyer stojí kupříkladu za návrhem prvního Audi TT, což byl v té době velmi originální automobil, jehož design ovlivnil nespočet automobilů. Navrhnul rovněž řadu vzhledově nadčasových vozů, jako je Volkswagen Golf IV z roku 1998 či Audi A6 druhé generace z téhož roku.

Ondřej Chamilla
Diskuze (6)
18. 6. 2014 10:19
Re: Schreyer
Kolik těch designérů znáš, že si dovolíš něco podobnýho napsat?
Avatar - Aladeen
18. 6. 2014 06:45
Re: Schreyer
kde by bola KIA bez neho ...
17. 6. 2014 22:27
Re: Schreyer
Bývávalo...vidím ústup designu vozu ostatním faktorům...nekonfliktnost, unifikovanost, různá nařízení a normy, rychlý zisk...vyjímka najít auto kde design má navrh nad ostatním.
Proto já uořednostňuji design kde není tak svázán..nábytek, doplňky, světla...tam je vliv a um osobnosti tvůrce viditelný. Např. Karim Rashid
Avatar - 3_diamanty
17. 6. 2014 20:19
Schreyer
je frajer :yes:

skutocny pan dizajner ( dnes uz jeden z poslednych mohykanov ) , ziadny peniazmi zmutovany karierista ale genialny chlapik, ktory vzdy chcel realizovat svoje vizie a ..... a kia mu to umoznila :yes:

.... uz teraz je nesmrtelny .... velky respekt a hlboka poklona pred vami p. Schreyer :yes:

... a tesim sa na dalsie paradne kie ;-) :yes:
Avatar - dolfi
17. 6. 2014 19:16
To už ho pohřbívají...?
...když je to cena za "celoživotní" přínos...? ;-\