Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SEMA 2006: Mitsubishi Evolander

Dan Vořechovský
Diskuze (13)
Když se řekne EVO, vybaví se asi každému sportovní model Lancer. O “evoluci” se nyní pokusilo Mitsubishi i v případě CUV Outlander.

Model Evolander, tedy upravený Outlander, se snaží čerpat z tradice modelu Lancer Evo. Evolander je “Evo” zejména přeplňovaným motorem, elektronicky řízeným pohonem všech kol zvaným AWD a laděným zavěšením kol.

Pod kapotou se nachází třílitrový vidlicový šestiválec s turbopřeplňováním, který poskytuje výkon 224 kW (300 k). Tento třílitrový motor v sériovém provedení podává výkon 164 kW (220 k), došlo tedy k nárůstu o 80 koní. Motor je spojen s šestistupňovou automatickou převodovkou. Evolander byl postaven na dvacetipalcová kola obutá do pneumatik Yokohama Advan ST a je vybaven šestipístkovými brzdami Brembo s příčným vrtáním a sportovními sedadly Recaro. V interiéru nechybí ani navigační systém s 30 GB pevným diskem a DVD systém pro druhou řadu sedadel.

Změn se dotkl pochopitelně i exteriér s novou “evoluční” přední maskou, rozšířenými blatníky, dodatečnou ventilací pro kapotu, sníženými bočními prahy, zadním difuzorem a do středu umístěnými výfuky nebo zadním spoilerem. Úprava Evolander byla provedena společností Mitsubishi Research and Design of America.

Dan Vořechovský
Diskuze (13)
3. 11. 2006 10:27
Veľmi pekný počin
Som zvedavý, či to v tejto podobe naozaj uvidíme v uliciach... Predok a zadosk dosť výrazný až divoký, z boku je to menej nápadné. Ale podľa mňa patrí k tým krajším vozom tejto kategórie.