Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seniorovi hrozí až pět let za jízdu protisměru po dálnici D4

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
Příbramští policisté obvinili šestaomsdesátiletého řidiče z obecného ohrožení z nedbalosti kvůli jízdě v protisměru po strakonické dálnici D4. Hrozí mu až pět let vězení.

Muž podle policie loni v listopadu urazil po dálnici v protisměru přes čtyři kilometry a ohrožoval ostatní řidiče. Jen souhrou šťastných náhod a včasných reakcí protijedoucích motoristů se nikomu nic nestalo, sdělila ČTK mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Senior podle ní loni 20. listopadu odpoledne odbočil s vozem značky Toyota Yaris z kruhového objezdu u Skalky na nájezd na D4 ve směru na Prahu. Chtěl jet ale opačným směrem do Dubence. Najel proto do odbočovacího pruhu od Strakonic a poté se zařadil do rychlostního pruhu ke středových svodidlům. Proti směru jízdy pokračoval přes čtyři kilometry až na křižovatku Háje, kde dálnici opustil.

Policistům se řidiče podařilo vypátrat díky kamerovému záznamu jednoho z projíždějících automobilů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
Avatar - beibej
6. 2. 2018 21:50
Co doktor?
Tohle mluví samo za sebe. Tento člověk již nemá za volantem co dělat! Míň nebezpečný je zdravý řidič po pěti pivech. Kdo mu udělal zdravotní posudek? Jaký za to bude trest?
6. 2. 2018 19:48
Re: Protisměr
Tak nějak. Už na nájezdu si snad musím všimnout, že je všechno špatně. Obzvláště za hustšího provozu, kdy se na mne * auto za autem. Jakmile se už na dálnici dostanou a jsou někde uprostřed mezi auty, tak si umím představit, že tu situaci nemusí být schopni vyřešit. Mentálně vytuhnout umí ve stresu i mladší.
Avatar - praděda7
5. 2. 2018 22:42
Ne.....
...nebyl sem to já..........uf, to sem se lekl........ ;-)
5. 2. 2018 21:18
Protisměr
Mám info od psychologa, který se k těmhle případům dostal. Ti lidi většinou řeknou, že si uvědomují, že byli v protisměru, ale prý nevědí, co mají dělat. Asi jim vypne mozek a místo okamžitého odstavení prostě jedou. Druhá věc je, že asi vidí plný pravý (z jejich pohledu levý) pruh aut, to se pak těžko pošle do odstavného. Proč to nezastaví, když je dálnice vpravo a ne vlevo jako vždy, zase nevím já, to snad není tak těžký...
Avatar - Stejsn
5. 2. 2018 20:20
Pár dní zpátky
taky šestaosmdesátiletý senior pobodal manželku, dceru a zetě, údajně proto, že ho chtěli kvůli věku odstavit od řízení. Doufám že je to ten samý... 8-s