Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sériová výroba Mazdy2 byla zahájena

Ondřej Láník
Diskuze (39)
Mazda Motor Corporation dnes zahájila sériovou výrobu nové generace modelu Mazda2. Prodej začne letos v létě nejprve na domácím japonském trhu pod názvem Demio, později se druhá dvojka dostane také na evropské, další asijské trhy nebo do Austrálie.

Výrobu v závodě Ujima 1 doplní během léta další výrobní linka v závodě Ujima 2, nedaleko sídla firmy v Hirošimě. Nová Mazda2 je o 100 kg lehčí než její předchůdce, na evropské trhy by se měla dostat s motory 1,3 MZR (55 kW nebo 62 kW), 1,5 MZR (76 kW) a s turbodieselem 1,4 MZR-CD.

Světová premiéra nového modelu se odehrála letos na jaře v Ženevě, asijská premiéra byla v dubnu v Šanghaji. Vedle japonských výrobních závodů poběží paralelně výroba pro čínský trh v továrně Changan Ford Mazda v čínském Nanjingu.

Podrobnější technická data zatím nejsou k dispozici.

Ondřej Láník
Diskuze (39)
22. 5. 2007 23:00
Re: 6MPS
na druhej strane...dost toho najazdim a krmit turbo by sa mi az tak moc nechcelo :-) a to, ze by som to auto nesetril, je asi uplne jasne kedze to nerobim ani teraz:-)
22. 5. 2007 14:11
Re: Sympatické autíčko
No co sa tyka tej skodovky tak neviem....nasadila nizku zakladnu cenu, ale je to tak totalne hole auto, ze snad ani Dacia tak oholenu kasnu s motorom a kolesami nepredava. Na Slovensku vyjde najlacnejsia nova Fabka cez 311 tisic, ked ju dovybavim do nejakej slusnej urovne s normalnou motorizaciou, tak sa cena zacne splhat hodne hodne vysoko. Podobne to bolo aj s predchadzajucou generaciou. Pokukujem po novom Accente, 1.5 turbodiesel so 110 k v najvyssej vybave je u nas za necelych 410 tisic, porovnatelna Fabia sedan (s trochu nizsim vykonom motora a o chlp chudobnejsou vybavou) vyjde na 590.000,- Sk. Takze ziadnu zvlastnu cenovu vyhodu u Skodovky nevidim, teda voci Mazde, plus-minus mozu byt na podobnej urovni, pretoze je predpoklad, ze Mazdu 2 v zaklade bude mozne porovnavat az s o nieco vyssou vybavou Fabie.
Avatar - skejpa
22. 5. 2007 09:00
Re: Sympatické autíčko
zaprve sem pouze vyjadril svuj nazor. zadruhe aspon nejsem takovy srab abych psal jako anonym. a zatreti bych tipoval ze ty sis tu skdovku koupil, co ? :D presne jak tady pise pan pod nami. muzes mit klidne subaru, volvo, hondu, mazdu, proste takovych znacek na vyber ale oni si vemou octavku. ta doba kdy mela octavka nejlevnejsi nahr. dily uz je pryc tak nevidim duvod... ale to auto jinak nezavrhuju. jen nechapu proc jich je u nas tolik, kdyz nenabizi nic navic..
Avatar - skejpa
22. 5. 2007 08:55
Re: 6MPS
spis nestacil :D
Avatar - skejpa
22. 5. 2007 08:54
Re: 6MPS
a kdo psal ze nema dobre motory ? :D