Seznamte se s novým Mercedesem třídy E

Prezentace klienta
Třída E je jádrem značky Mercedes-Benz a v minulosti opakovaně definovala měřítka v segmentu manažerských vozů. I nadále ve své tradici pokračuje a trhu představuje nový prototyp vozu třídy E s četnými vrcholnými inovacemi.

Nový Mercedes-Benz zvyšuje hospodárnost, bezpečnost a komfort, přičemž současně snižuje zatížení řidiče stresem při řízení a zvyšuje intenzitu radosti z jízdy.

Další velký krok směrem k autonomní jízdě

Exkluzivní třída E se prezentuje v moderním, vytříbeném a sportovním stylu. V porovnání s předchůdcem má o 65 milimetrů (2939/2874 mm) delší rozvor a o 43 milimetrů větší vnější délka (4923/4880 mm). Design přesvědčí proporcemi, které jsou pro sedany Mercedesu typické. Z dlouhé kapoty motoru vystupuje oblouk střechy ve stylu kupé a výslednou siluetu završuje smyslná záď s širokými „rameny“.

Nový design vás dostane

Krátké převisy, dlouhý rozvor, velká kola a výrazně tvarované boční plochy s nově interpretovanou, stylovou a zároveň dynamickou charakterovou linií dávají výraz protaženému tělesu karoserie, z něhož vyzařuje síla. Třída E tak ztělesňuje dokonalou interpretaci designérské filozofie „smyslné čistoty tvarů“ značky Mercedes-Benz.

Postavení manažerského sedanu dává jasně najevo působivá příď. V závislosti na stylistické a výbavové linii se liší svým tvarem. Základní verze má klasickou masku chladiče Mercedesu s hvězdou na kapotě, což platí i pro linii EXCLUSIVE, ovšem v náročnějším provedení. Linie AVANTGARDE a AMG Line lze identifikovat podle sportovní masky chladiče s velkou hvězdou Mercedesu uprostřed.

Silný charakter třídy E je při pohledu zezadu nezaměnitelný díky širokým ramenům nad podběhy zadních kol. Zadní svítilny mohou být na přání vybaveny speciální světelnou funkcí, která připomíná hvězdný prach, Mléčnou dráhu nebo žhnutí proudového motoru. Tento efekt hvězdného prachu vzniká díky inovativní technice optických vložek se speciálně vypočtenou strukturou povrchu pro koncová světla a poprvé nalézá uplatnění právě v nové třídě E.

Nová úroveň interiéru

Interiér nové třídy E je tvořen z čistých ploch a smyslně ladných tvarů. Na přání tvoří dominantu interiéru dva široké displeje nové generace s vysokým rozlišením, brilantním obrazem a úhlopříčkou 12,3“. Obě obrazovky splývají pod společným krycím sklem do širokoúhlého panelu přístrojů, který vyvolává dojem, že se vznáší v prostoru. Širokoúhlý panel obsahuje velký displej s virtuálními sdruženými přístroji v přímém zorném poli řidiče a centrální displej nad středovou konzolou. Řidič si může sám vybrat ze tří různých stylů designu širokoúhlého panelu sdružených přístrojů: „Classic“, „Sport“ a „Progressive“.

Dotykové plochy na volantu

Poprvé nalézají v automobilu uplatnění dotykové plochy na volantu. Stejně jako povrch chytrého telefonu reagují precizně na horizontální a svislé stírací pohyby prstů. Řidič tak snadno může ovládat kompletní informační i zábavní systém, aniž by musel pouštět volat. V souladu s mottem „ruce na volantu, oči na vozovce“ tak může být realizován požadavek na minimální rozptylování řidiče.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly