Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šikula si postavil úžasnou repliku závoďáku z Le Mans. Může s ní dokonce i na silnici

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Nad šikovností některých lidí jen nechápavě kroutím hlavou. Mezi podobné borce patří i chlapík, který si postavil nádhernou repliku speciálu z Le Mans.

Ten chlapík se jmenuje Johan Ackermann, žije v Jihoafrické republice a jeho auto je kopií závoďáku Sauber-Mercedes C9, který se světu poprvé ukázal v roce 1987.

V sezoně 1988 tohle auto ovládlo pět závodů v sérii World Sportscar Championship, v roce 1989 vyhrálo i čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans.

Ackermann repliku začal stavět v roce 2011. Všechno si přitom vyrobil sám, dokonce i šasi je vlastního návrhu. Design je naprosto úžasný a vážně vypadá jako předloha.

O pohon se stará dvěma turbodmychadly přeplňovaný 3,2litrový šestiválec, který dává 240 kW (326 koní). S jen tunu vážícím strojem takový motor jistě nemá moc práce, i proto replika jede až 300 km/h.

Ale to pořád není to nejlepší. Nejúžasnější na autě je skutečnost, že s ním jeho majitel může do provozu na silnicích. Ano, vůz je opravdu homologován pro provoz na veřejných komunikacích. Tedy minimálně v Jihoafrické republice.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme