Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Situace automobilky Opel se podle závodní rady výrazně zlepšila

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Opel je stále ve ztrátě, jeho hospodaření však prý míří správným směrem.

Situace ztrátové německé automobilky Opel se za uplynulý rok "dramaticky" zlepšila. Uvedl to šéf závodní rady Wolfgang Schäfer-Klug. Upozornil rovněž na konstruktivnější vztahy podniku s americkou mateřskou společností General Motors. Pochválil také změny ve vedení Opelu.

Dozorčí rada Opelu nedávno schválila ukončení výroby v závodě v německém městě Bochum. Výroba se zastaví od roku 2015, o práci tak přijdou zhruba tři tisíce lidí. Uzavření závodu je jedním z kroků, které mají ztrátový Opel vrátit zpět k ziskovému hospodaření. Opel se podobně jako další výrobci potýká se slabou poptávkou v Evropě, která je důsledkem negativních dopadů dluhové krize na ekonomiku.

Schäfer-Klug upozornil, že Opel se pod novým vedením značně stabilizoval. "Je to vidět na zvýšeném prodeji a nižších ztrátách v prvním čtvrtletí," řekl šéf závodní rady v rozhovoru pro německý list Darmstädter Echo. Za dřívějšího vedení byl podle něj stav podniku "katastrofální". "Nejdůležitější změnou je, že do vedení se dostali kvalitní lidé zvenčí," řekl Schäfer-Klug. "(Nový generální ředitel Karl-Thomas Neumann) je prostě manažer jiné kvality, než všichni ti, které jsme dosud od GM dostali," dodal. Neumann v minulosti dlouhou dobu působil v největší evropské automobilce Volkswagen.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)