Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto rozšíří logistické centrum, investuje 800 milionů Kč

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Automobilka chce rozšířením navýšit kapacitu pro dodávky originálních dílů a příslušenství servisním partnerům a importérům na celém světě.

Škoda Auto rozšíří své logistické centrum pro prodej originálních dílů a příslušenství. Do roku 2012 se celková skladovací plocha v Mladé Boleslavi rozšíří o asi 50 procent z dnešních 50.000 m2 na 74.500 m2. Firma do rozšíření investuje 800 milionů korun.

Škoda Auto chce rozšířením navýšit kapacitu pro dodávky originálních dílů a příslušenství servisním partnerům a importérům na celém světě. Pro Mladou Boleslav to znamená také nová pracovní místa. "Investice je opatřením k tomu, abychom v oblasti prodeje originálních dílů a příslušenství zajistili kapacitu pro růst značky a koncernu. S ohledem na nové modelové řady vzrostl výrazně odbyt našich komponentů. Na to se připravujeme," uvedl vedoucí prodeje originálních dílů Škodovky Luboš Vlček.

Vedle nových logistických ploch firma nyní buduje i plně automatizované výškové paletové silo s kapacitou 30.000 palet. Podle mluvčího Škody půjde o největší zařízení tohoto druhu v České Republice.

Škoda Auto Parts Center je jedním ze tří hlavních logistických center koncernu Volkswagen v Evropě. Pracuje v nepřetržitém třísměnném provozu. Na prodeji originálních dílů se denně podílí více než 500 zaměstnanců z útvarů Prodej, Nákup, Dispozice, IT a Logistika.

Logistika denně přijímá v průměru více než 24.000 objednávek a pokrývá více než sto trhů na celém světě. V tuzemsku jsou dodávky doručeny vždy do rána následujícího dne, mezinárodní dodávky v rámci Evropy pak během 24 hodin. Moderní logistické centrum v Mladé Boleslavi poskytuje logistické služby i koncernu Volkswagen, především v České republice, na Slovensku a v Indii. Pro Parts Center pracuje síť více než 1000 dodavatelů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)