Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto začala prodávat auta v další zemi jihovýchodní Asie

ČTK
Diskuze (8)

Automobilka Škoda Auto začala prodávat své vozy v další zemi regionu jihovýchodní Asie ASEAN. Po Vietnamu, kam vstoupila v loňském roce, má nově dealerství i v Bruneji.

Firma již dříve oznámila, že zvažuje vstup i do dalších zemí ASEANU, jako jsou Thajsko, Malajsie nebo Indonésie. Novými odbytišti chce nahradit výpadek prodejů v Číně a v Rusku.

Zatímco ve Vietnamu chce Škoda ročně prodávat 30.000 až 40.000 aut a na konci letošního roku tam otevřít výrobní závod, v půlmilionové Bruneji počítá s prodejem okolo 600 vozů ročně a získáním čtyřprocentního podílu během pěti let.

Asijský stát Brunej bohatne z těžby ropy a podle automobilky má jeden z nejvyšších poměrů vlastnictví automobilů na počet obyvatel. Jedno soukromé vozidlo v Bruneji připadá na 2,6 obyvatele, upozornila. Auta včetně Bruneje prodává podle svého webu v osmi desítkách států světa.

První showroom v Bruneji se nachází v hlavním městě Bandar Seri Begawanu. Ve spolupráci s místním partnerem T.C.Y. Motors zde bude Škoda Auto prodávat v Indii vyráběné modely Slavia a Kushaq a z Evropy bude dovážet Octavii, Karoq a Kodiaq.

Video se připravuje ...

"Vstup na brunejský trh představuje pro společnost Škoda Auto novou příležitost v rámci regionu ASEAN, během níž můžeme skvěle využít synergii s našimi aktivitami v Indii," uvedl člen představenstva pro prodej a marketing Martin Jahn.

Minulý týden v Hanoji Škoda otevřela nově pojaté prodejní prostory, které přes den slouží zákazníkům a v noci se můžou proměnit v dějiště kulturních událostí. Na přelomu roku automobilka představila nový showroom v Kuvajtu a loni v prosinci oznámila návrat do Kazachstánu. Škoda loni dodala celosvětově 866.800 vozů, což je o 18,5 procenta víc než v roce 2022.

ČTK
Diskuze (8)

Doporučujeme

Avatar - RonJeremy
3. 2. 2024 20:13
Re: A za jaké ceny
Vzhledem k tomu, že ve Vietnamu budou konkurovat tamnímu Vinfastu, kterých tam jezdí mrtě, s výbavou úplně jinde a za cenu se Škodovkou nesrovnatelnou, tak i ve Vietnamu to bude na "zlomte vaz"...
2. 2. 2024 22:28
Vtip
Brunej je pidistat o rozloze středočeského kraje. Pro Malajsii a Indonésii nemá VAG vubec nic vhodného. Jedině, že by tam prodávali nějaké preznackovane Číňany.
2. 2. 2024 13:11
Re: Musia sa snažiť.
Ruský trh nezmizel, jen se tam auta dostávají z třetích zemí.
2. 2. 2024 11:56
A za jaké ceny
By mě zajímalo za jaké ceny to tam prodávají? Dumpingovky nebo plné evropské?
EDIT: tak jsem trochu pogooglil a mají to v Thajsku dokonce o 10% dražší než u nás, až na nějakou Slavii, která tam je (v přepočtu) kolem 400k, ale ta se u nás neprodává. Tak to zlomte vaz :D
2. 2. 2024 11:49
Musia sa snažiť.
Škoda predala v roku 2020 cez milión áut, za rok 23 je to o 140 tisíc áut menej. Takže sa musia ďalej snažiť. Ruský trh je v riti, čínsky trh je v riti, hľadať nových zákazníkov je nevyhnutnosť.