Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda bude MissionL (A-entry) vyrábět jako třetí model v Boleslavi

redakce AUTO.CZ
Diskuze (18)
Automobilka dnes potvrdila, že nový model bude doma v ČR.

Automobilka Škoda bude nový vůz označovaný zatím MissionL vyrábět od příštího roku v hlavním závodě v Mladé Boleslavi vedle Fabie a Octavie. ČTK to na autosalonu ve Frankfurtu řekl mluvčí společnosti Rudolf Dreithaler.

Škoda v současnosti pracuje na rozšiřování mladoboleslavského závodu. V rámci zvyšování kapacity se má zvednout denní produkce Octavií z 800 na 1200 vozů. Produkce Fabií by měla zůstat na 1200 vozech.

Kdy Škoda představí šestou modelovou řadu v sériové podobě, dosud zástupci automobilky neoznámili. S velkou pravděpodobností to ale bude příští rok na jaře na autosalonu v Ženevě.

Na stejné akci zřejmě ukáže i sedmou modelovou řadu v podobě mini vozu z koncernové platformy New Small Family, který se má vyrábět v Bratislavě. Premiéru na českém trhu by auto mělo absolvovat ještě letos na přelomu října a listopadu. Do konce roku by pak mělo přijít na domácí trh.

Škoda chce od příštího roku v dalších dvou až třech letech představovat každých šest měsíců nový vůz. Pro nejbližší dobu se hovoří například o třetí generaci Octavie a o novém rodinném velkoprostorovém autě.

Škoda letos očekává dvouciferný růst prodeje. Proti loňským 762.000 aut plánuje letos zvýšit prodej na nejméně 840.000 vozů. Vyplývá to z prohlášení předsedy představenstva Winfrieda Vahlanda na autosalonu ve Frankfurtu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (18)
Avatar - JGucci
6. 3. 2012 20:07
...
Skoda Popular

[odkaz]
14. 9. 2011 11:36
Re: OT: Up! GT je to krasavec
A já pravdu nemám co? >:D

Je tak těžké se zeptat přímo "líbí/nelíbí se ti dvouválec od Fiatu" ???

A pokud jde o ten dvouválec, tak za sebe říkám, je to tragický motor bez kultury chodu, s vysokou spotřebou.
Avatar - Guttalax
14. 9. 2011 08:36
elegance
;-) Krása a elegance . Žádné pokroucené plechy,přehnané tlamy atd. Cena má být pod 300 tis. Slogan.Mission EL-korejec dostane na prd EL >:D
14. 9. 2011 01:22
Re: OT: Up! GT je to krasavec
Nechceš nebo nedokážeš pochopit Warana, který má mimochodem pravdu. Dvouválec používá stejnou technologii sacích ventilů jako čtyřválec. To se jmenuje multiair (hovoříme o konstrukčním řešení sacích ventilů). Motor jako celek nese označení twinair.
14. 9. 2011 00:18
Re: OT: Up! GT je to krasavec
Jde vidět, že si zde plníš akorát tak odznak zdatnosti. >:D
Až dojdeš tak daleko, že poznáš, že Fiat označuje svůj 1.4 jako MultiAir a pak 0.9 jako TwinAir.
Oba tyto motory mají odlišný projev i vlastnosti a já mám na ně diametrálně odlišné názory, potom asi pochopíš, proč jsem se ptal tak konkrétně. Dvoutakte...