Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Citigo Black Edition: Černé a bílé mini pro Albion

Aleš Dragoun
Diskuze (19)
Ne všechny akční modely Škody koupíme u nás. Agilní britský importér si pro tamní trh připravil omezenou sérii Black Edition v nejmenší řadě Citigo.

Pryč jsou doby, kdy si český zákazník nemohl koupit takovou škodovku, jaké se vozily do západní Evropy, Britské ostrovy nevyjímaje. Leckdy se dovybavovaly až na místě a použité díly (kola atd.) nebyly v Československu k dostání nebo jen velmi obtížně a s konexemi... Spousta zajímavých verzí se objevila ale i po revoluci. Kdo chtěl vlastnit například Felicii Blue Sky se shrnovací textilní střechou, musel pro ni k sousedům do Německa, pár kusů se na našich silnicích jako ojetiny skutečně objevilo.

Britský dovozce vozů s okřídleným šípem chce však lákat zákazníky i dnes. Je třeba podpořit prodej nejmenší řady Citigo a k tomu je určena série Black Edition. Ač sada oficiálních fotek představuje boleslavské (vlastně spíše bratislavské) mini paradoxně v bílé barvě Candy, k dostání bude i logicky v černé Deep. Osmipaprsková patnáctipalcová kola Auriga jsou tmavá vždy a předpokládáme, že celočerné auto vypadá opravdu dobře, i když jde jen o dopravní prostředek převážně do města.

Citigo Black Edition si Britové mohou koupit výhradně se základním motorem 1.0 MPI/44 kW, silnější verze s 55 kW v nabídce nebude. Mrňous dostal také zatmavená zadní boční okna Sunset a zrcátka v barvě karoserie. Pohledem do interiéru zjistíme, že ve standardní výbavě je i displej s navigací, Bluetooth, přehrávačem multimédií a čtyřmi reproduktory, klasické rádio zde nalezneme též. Přední okna ovládají elektromotorky a řidič má výškově nastavitelné sedadlo. Klimatizace je manuální.

V přepočtu ovšem toto Citigo není nijak levné, byť se nachází pod magickou hranicí deseti tisíc liber, stojí ještě o deset méně. V přepočtu je to ovšem nijak malých 369.270 Kč. České akční modely Fresh se prodávají od daleko příznivějších 199.900 korun při využití financování, za pětidveřovou verzi se připlácí deset tisíc. Mají také klimatizaci, okna Sunset, dále palubní počítač, rádio, přední mlhovky, ale o palec menší kola Apus, elektrická zrcátka, v interiéru pak malý kožený paket a chromované prvky. Nechybí jim ani zadní parkovací čidla, multimediální výbavu zase zcela postrádají. Ale v útrobách navíc vrčí výkonnější verze litrového motoru.

Aleš Dragoun
Diskuze (19)
Avatar - Emel
22. 10. 2015 18:03
Re: citigo
Up! bílá taky sekne... ono spíš bílá přitahuje pozornost k detailům jako jsou kola, světla... a pokud tam jsou pidlooké halogeny a plecháče...
Avatar - pumpkin
22. 10. 2015 17:47
Re: citigo
K VW Up! sa mi práveže najviac hodí biela. V kombinácii s čiernymi 5. dverami to vyzerá tak fajn hi-tech. :-) Citigo je jednoducho chudobný príbuzný.
Avatar - Barry Lyndon
22. 10. 2015 17:07
Re: malá auta (minimálně do velikosti nižší střední třídy) n
naleštěné snad... Ovšem ta podmínka naleštěnosti je u černých aut (a malých zvláště) hlavní kámen úrazu...
Avatar - Uživatel_5340709
22. 10. 2015 16:33
Re: indesit
Stylový opékač topinek? ;-)
22. 10. 2015 16:26
indesit
Škoda citygo bila = vypadá jak kuchynsky
spotrebic něco.indesit apod