Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Enyaq Coupé Respectline má oslavit jedinečnost každého člověka. Dorazí i na Prague Pride

Jan Zajíc
Diskuze (48)

Česká automobilka Škoda představila speciální Enyaq Coupé. Nese přídomek Respectline a při pohledu na barvy karoserie jistě sami tušíte, proč tento vůz vznikl.

Škoda Enyaq Coupé Respectline má "poukázat na důležitost ochrany lidských práv, úcty ke všem lidem a k životnímu prostředí". Podle mladoboleslavské firmy je jeho smyslem podpora rovného a spravedlivého přístupu ke každému, bez ohledu na původ, národnost, věk, pohlaví, vyznání, sexuální orientaci, genderovou identitu či další rozdíly.

Ochrana lidských práv, úcta ke všem lidem a životnímu prostředí

Auto vzniklo jako kolektivní dílo zaměstnanců společnosti Škoda Auto z různých oddělení - Technického vývoje, Výroby a logistiky či oblasti Lidé a kultura, přičemž celý projekt byl vedený týmem Komunikace.

Video se připravuje ...

Základem je sériový elektromobil Škoda Enyaq Coupé, který ale dostal specifické barevné řešení karoserie a osobité designové prvky v interiéru.

Na původní bílou barvu byly naneseny barevné elementy tak, že vytvářejí barevný přechod v bezpočtu odstínů. Duhové tóny obsahuje rovněž podsvícená maska Crystal Face. Svislé lamely a horizontální linku masky osvětluje 131 bílých a barevných diod.

Respectline uvítání a křišťál Preciosa

Přední světlomety s technologií Matrix-LED a zadní svítilny Top LED zajišťují unikátní uvítací efekt. Zároveň bylo ve spolupráci s oddělením Designu vytvořeno logo Respectline, které se nachází v interiéru i v exteriéru vozu: například na sedadlech nebo na volantu, kde je zasazen křišťál s logem Respectline od české sklářské společnosti Preciosa.

Podle Petra Kavrentzise, odborného koordinátora pro tiskové vozy ve společnosti Škoda Auto, se myšlenka vozu oslavujícího diverzitu zrodila vloni, kdy přišel s nápadem dát podsvícené masce Crystal Face barvy duhy. Letošní projekt Respectline následně vznikl během pouhých tří měsíců.

Kde bude Enyaq Respectline k vidění

Škoda Enyaq Coupé Respectline bude poprvé k vidění na Open Air koncertu České filharmonie 21. června 2023. Ještě během června se s tímto ojedinělým vozem setkají rovněž návštěvníci Pride Bussines Fora a Letních slavností Česko-německé obchodní a průmyslové komory, v srpnu pak duhový elektromobil doprovodí celý Prague Pride Festival pořádaný ve dnech 7. až 13. 8. Designově unikátní vůz se zúčastní i dalších akcí nejen v tuzemsku, ale i v zahraničí.

Jan Zajíc
Diskuze (48)

Doporučujeme

9. 6. 2023 18:51
barva hezka, zbytek EE
Barevně super, konečně něco, co se mi líbí. Avšak škodovky jsou posledních pár let tak ošklivé, že je to neprůchozí, vypadají jako něco z vietnamské tržnice. Elektromotor je taky argument proti. A ten kokpit? Kde to jako má tlačítka a kolečka? Tohle přeci nidko za jízdy štelovat nechce. Škodovko, prober se! Naštěstí jsou ještě tací, jako např. Mazda.
Avatar - Barrichello
8. 6. 2023 11:50
Re: Jako vážně? Tuhle akci Škoda fakt podporuje?
Máš rekord, 70% tvých příspěvků zde nahlášeno za spam, politiku, urážky, zesměšnování a propagaci gestapa :-) :-) :-)
7. 6. 2023 14:59
Re: AZNP
Ta argumentace mu nejde už dlouho, ale nějak ne a ne to pochopit ;-)
7. 6. 2023 13:14
Šašci ...
A co tak název Buzeraq nebo Lesbiaq? Vsadím se, že polovina z marketingového oddělení Škodovky se rekrutuje přesně z této kategorie ...
7. 6. 2023 13:06
Re: AZNP
Ty jsi ale ukrutně hloupej. Já někde psal, že chci utiskovat miliony sexuálních menšin? Chápat psanej text to je dovednost, kterou by měl vysokoškolák ale zvládnout ;-) Nebo je to jako obvykle tvé oblíbené šíření dezinformací?