Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Unikátní obytná Škoda Enyaq iV unikla na veřejnost. Prohlédněte si ji do detailu

Jan Zajíc
Diskuze (8)

Základem už devátého žákovského vozu Škoda se stalo elektrické SUV Enyaq iV. Studenti Středního odborného učiliště Škoda Auto z něj udělali obytňák.

Výsledek sice ještě česká automobilka oficiálně neprezentovala, přestavbou se však už pochlubila firma KPS Automobile, která na projektu spolupracovala.

Enyaq s obytnou nástavbou

Díky fotkám, které zveřejnila, si tak můžeme prohlédnout Enyaq lakovaný v dvoubarevné kombinaci zelená/bílá a především vybavený přepracovanou střechou. Střechu nově tvoří obytná nástavba, která zvětšuje prostor v interiéru - do výšky a do délky.

Auto dále dostalo markýzu a stan, tvořící "předsíň" obytné části ukryté přímo ve voze. Vnitřek Enyaqu se samozřejmě výrazně proměnil. Z dostupných snímků se zdá, že vůz byl navržen pro osamoceného cestovatele, vidíme totiž jen sedadlo řidiče a lůžko, jehož rozměry budou vyhovovat jedinému nocležníkovi.

Udržitelné materiály a digitální nomádství

V obytné části je nová podlaha, prohlédnout si můžeme řadu odkládacích prostor, pracovní kout s monitorem a hned několik elektrických zásuvek. To odpovídá starším informacím od Škody, která už v březnu prozradila, že žákovský projekt vzniká jako vůz, který má „umožnit majiteli stát se digitálním nomádem – pracovat bez pevného místa u pracovního stolu, mít volnost pohybu a vydat se kamkoli a kdykoli dle vlastního přání.“

Automobilka také zdůraznila použití různých udržitelných materiálů. Na oficiální a především detailnější informace si ještě budeme muset chvíli počkat, jistě to ale nebude trvat dlouho. Vůz zatím není hotový a k oficiálnímu odhalení by mělo dojít v průběhu června.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (8)

Doporučujeme

1. 6. 2023 08:42
Super
Tohle jsou konečně projekty, které ty studenty opravdu někam posunou a něco jim dají :yes: :yes: My jsme na praxi koukali na soustruh a ručně pilníkem pilovali kostku.
1. 6. 2023 01:11
Opravdu "skvělá" koupě!
https://www.idnes.cz/…12_automoto_dohr
:-O :-O :-O :no: :no: :no:
31. 5. 2023 22:48
Tady se nebojí říct pravdu...
...o tom, že elektrodebilní král je opravdu totálně nahý! :-) :yes:
https://www.autoforum.cz/…-nejde-postavit/
...a ještě:
https://www.autoforum.cz/…-je-to-tragedie/
31. 5. 2023 22:43
Kdo chce kam...
https://www.autoforum.cz/…e-mu-po-2-dnech/
:-[] :-[] :-[]
Avatar - Radek Polák
31. 5. 2023 12:37
Škoda
Neštěstí nechodí po horách, ale po Kvasinách a Boleslavi ? 😂