Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Fabia (2014) bude nižší a širší, přijde hatchback i kombi

redakce AUTO.CZ
Diskuze (53)
Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto v příštím roce uvede na trh novou generaci modelu Fabia, která se bude od té současné v mnohém lišit.

Nová Fabia, chystaná na rok 2014, bude širší a nižší než nynější verze. V rozhovoru pro ČTK na ženevském autosalonu to uvedl člen představenstva škody pro technický vývoj Frank Welsch. Ve funkci loni vystřídal Eckharda Scholze, který povýšil v rámci koncernu Volkswagen na šéfa divize užitkových vozů.

"Nová Fabia nebude módní vůz, ale auto s jednolitým designem a hladkými liniemi, které znáte z Rapidu nebo nové Octavie. U Fabie se možná ještě rozvinou," uvedl Welsch. Nová Fabia bude opět ve dvou karosářských variantách, tedy jako krátký hatchback a prostornější kombi. Hatchback by se měl délkou vejít pod čtyři metry. Nabídne lepší aerodynamické vlastnosti a asistenční systémy, které dosud Fabia neměla. Objeví se v ní například systém nouzového brzdění a také možnost propojení multimediálního systému s chytrým mobilním telefonem.

Fabia je druhým nejprodávanějším modelem automobilky po Octavii, loni ale její prodej klesl o desetinu na 240.500 aut. Třetí generaci nejprodávanější Octavie v provedení Combi Škoda oficiálně představila v Ženevě. Během letošního roku ještě uvede na trh sportovní Octavii RS.

Škoda také podle Welsche připravuje větší terénní vůz SUV k nynějšímu modelu Yeti. Zvažovaný model s až sedmi místy a třemi řadami sedadel vyjede až po roce 2014. Yeti se ještě letos dočká modernizace, stejně jako Superb. Ještě letos také přijde nová karosářská verze modelu Rapid pod označením spaceback.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (53)
Avatar - volvo s60
11. 3. 2013 12:15
Re: Doufám
Dufam ze se nevrati zase zpet k listovym perum! I kdyz v ramci novych podvozkovych platform a uspor bych se tomu vubec nedivil!?
7. 3. 2013 14:29
Snad za 2 roky i Roomster
auto-bild.de uverejnil fotomontaz, jak by mohl vypadat novy Roomster.
Tak doufejme, ze tak nejak bude vypadat, protoze aktualni zrudnost je des!
[odkaz]

Jen aby to nedopadlo jako Fabie 2. Ktera je aktualne asi nejhorsi skodovka od roku 2000. Tvrde, vysoke a skarede :-(
7. 3. 2013 14:22
Re: modelová schizofrenie ?
Neni to blbost? Ja teda v rapidu nesedel, ale ve vsech verzich Fabie jo a proste je tam mene mista pro lidi nez u konkurence ve stejne cene.
Tak potom si nedokazu predstavit jak je ten rapid pro lidi maly... :-(

Avatar - šmoula nešika
7. 3. 2013 14:15
Re: modelová schizofrenie ?
O tom pochybuju...
7. 3. 2013 13:53
Re: modelová schizofrenie ?
rapid a Fabie si konkurovat nebudou: rapid=velký kufr+malý prostor pro cestující, nová Fabia=menší kufr (350l) a víc prostoru pro cestující než Rapid! A bude zřejmě i dražší,,, ;-)