Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Fabia III: Premiéra konceptu již v Ženevě, litrový tříválec jako základ

Jan Mička
Diskuze (153)
Třetí generace Škody Fabia je za dveřmi. S konceptem se setkáme již na ženevském autosalonu.

Více než design nás v současnosti zajímá, na jakých základech bude nová generace Škody Fabia postavena. Zatímco britský Autocar uvádí, že se s jistotou setkáme se zkrácenou verzí modulární koncernové platformy MQB, náš sesterský týdeník Svět motorů je přesvědčen o použití techniky současných koncernových malých vozů. Tak či tak se dočkáme zvetšení délky, šířky a především rozvoru náprav, což se kladně podepíše na prostoru pro posádku a zavazadla.

Stejně jako nová Škoda Octavia a faceliftovaný Yeti bude nová generace Fabie navržena podle nového designového směru Jozefa Kabaně. Podle Winfrieda Vahlanda, předsedy představenstva mladoboleslavské automobilky, budou konečné tvary produkčního vozu mladistvější. To ostatně naznačuje cílovou skupinu zákazníků, pro které je nová generace Fabie určena.

Základem motorové palety se stane litrový zážehový tříválec MPI o výkonech 44 a 55 kW, který nahradí stávající dvanáctistovku HTP. Turbomotor 1.2 TSI (63 a 77 kW) přijde v nové generaci, novinkou bude i turbodiesel 1.4 TDI (66 a 77 kW).

Současné informace napovídají, že bychom se produkční podoby vozu mohli dočkat již na podzimním autosalonu v Paříži. S prodejem se počítá ještě v letošním roce.

Jan Mička
Diskuze (153)
Avatar - chlapecx
7. 2. 2014 20:39
Re: TSI
a já měl pocit, že u benzínů už se ty europarametry moc nemění :-) :-!
4. 2. 2014 22:04
Re: Sláva,
Kdy naposledy jsi potřeboval velký kufr Fóbie, který stejně není nijak mimořádně velký? Zato, když ho vozíš sebou, je to zbytečná hmotnost navíc a zbytečně vyšší aerodinamický odpor (a pak ta úžasná pořizovací cena!). Navíc, pro rodinu s 2 dětmi na cestu na letiště k odletu na dovolenou je žalostně malý. Jednou mě chtěl odvéz na letiště známý s Fóbii a nešlo to. Nadbýval kufr o velikosti 125 l s věcmi na potápění.
4. 2. 2014 16:04
Re: Sláva,
2006 Honda Civic benzínový motor kolem 1,000,000 km :yes:
[odkaz]
4. 2. 2014 15:49
Re: Sláva,
Dávám hlas pro diesel :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
Avatar - baca42
4. 2. 2014 15:44
Re: Sláva,
No já mán Fabii I najeto zatím 465tkm a zatím spokojenost, do tý F III bych klidně šel