Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kodiaq: Příští rok se u nás prodá až 4000 kusů, říká šéf českého zastoupení

redakce AUTO.CZ
Diskuze (23)
Šéf české prodejní organizace Škody dnes poodhalil budoucnost modelu kodiaq. Příští rok se u nás prodá až 4000 kusů.

První vozy Škoda Kodiaq se dostanou k zákazníkům v únoru příštího roku. Objednávat je ale bude možné již po zářijovém autosalonu v Paříži, kde automobilka vůz uvede ve světové výstavní premiéře včetně ceníku. Na dnešním setkání s novináři to uvedl šéf české prodejní organizace Škody v ČR Luboš Vlček.

"Oficiální zahájení prodeje bude v osmém týdnu příštího roku. V roce 2017 plánujeme prodat na českém trhu mezi 3000 a 4000 vozy Kodiaq," uvedl Vlček s tím, že model se bude prodávat v segmentu, ve kterém se prodá v tuzemsku kolem 26.000 aut ročně. Jeho objem by se měl s příchodem nového modelu zvýšit až na 30.000.

Vůbec poprvé chce Škoda odhalit své velké SUV 1. září v Berlíně. Česká premiéra bude 18. října v pražském Karlíně a široká veřejnost se s autem bude moci seznámit v rámci výstavy Designblok 27. až 31. října v Praze. Největší akcí, na které se kodiaq letos ukáže, je pařížský autosalon začátkem října.

Celkem 4,7 metru dlouhý Kodiaq nabídne až sedm míst k sezení a největší zavazadlový prostor ve své třídě. Kodiaq doplní dosud jediné SUV od Škody, menší model Yeti. Ten by se měl příští rok objevit v nové generaci.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (23)
Avatar - Ada je zase tady
6. 8. 2016 06:39
prodeje budou nepřímo úměrné
počtu světýlek na přídi toho vehiklu
Avatar - rokyta.p
5. 8. 2016 21:44
Re: Jasně.
Taky pravda. Zas na druhou stranu pokud si Škoda pohlídá kvalitu materiálů v interiéru (ne ten děs jak Sup3 a Oct3) a k designu "šatní skříně" přidá trošku šmrncu, se Kodiaqů prodá ještě víc, než pan ředitel předpokládá ;-) Rozhodně se těším na test :-!
Avatar - R32
5. 8. 2016 14:20
Re: Na ty fotky Kodiaqu
Tešte sa, v pondelok bude článok o tom, ako sa v krčme rozprávala partička robošov od výrobného pásu a niekto pri vedľajšom stole to počul... Poprezrádzali hlavy pomazané kopec "tajných" informácií o "Koňaku" : bude to mať 5 dverí, volant s čudlíkmi, :-O , zadné dvere sa dokonca samé otvárajú :-O i dajaký radar na predku, no šupa! >:-[]
5. 8. 2016 08:36
Re: Na ty fotky Kodiaqu
No ja se strasne tesim na testy.Uz ted jasnej adept na nejlepsi auto sveta..
Avatar - sargis
5. 8. 2016 07:16
otazka na pc expertov
chcem sa spytat, ci je na trhu soft typu adblock, ktory by blokoval clanky o SUV medvedoch, dakujem