Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda naděluje: Zaměstnanci dostanou rekordní bonus!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (49)
Zaměstnanci automobilky Škoda Auto dostanou letos rekordní bonus ve výši 41.000 hrubého. Jde tak o meziroční nárůst o 37 procent. Kromě výplaty variabilního bonusu obdrží zaměstnanci již dohodnutou jednorázovou platbu ve výši 4000 korun.

Za duben tak zaměstnanci v květnu obdrží ke svému platu dalších 45.000 korun. Píše to dnešní vydání týdeníku Škodovácky odborář. Průměrná hrubá dělnická mzda je ve Škodovce asi 36.000 Kč.

Bonus je odvozený od hospodářského výsledku firmy a růstu tarifních mezd v roce 2016. Výši bonusu vyjednali odboráři v rámci kolektivního vyjednávání v pondělí 13. března.

Celkový letošní roční bonus tak v průměru u zaměstnanců s plným nárokem na něj, včetně zohlednění jednorázové platby, dosáhne cca 90.000 korun, což je rekordní hodnota jak v historii společnosti, tak i zcela mimořádná částka v celostátním měřítku, píše týdeník.

Provozní zisk automobilky Škoda Auto se loni zvýšil o 30,9 procenta na 1,2 miliardy eur (32,4 miliardy Kč). K růstu přispěla zejména optimalizace nákladů a pozitivní mix objemu prodeje a nabídky produktů. Tržby se zvýšily o 9,8 procenta na 13,7 miliardy eur (370,2 miliardy Kč). Uvedla to mateřská skupina Volkswagen.

Škoda Auto provozuje tři výrobní závody v České republice. Vyrábí také v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Zaměstnává zhruba 27.000 lidí, z toho přes 20.000 v Mladé Boleslavi.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (49)
Avatar - Hammunasakra
18. 3. 2017 09:29
Re: Vysoké platy - Zaměstnanci Univerzity Karlovy
Pleteš si platy na špičkový univerzitě se státníma úředníkama [odkaz] ;-)

Zaměstnanec Škodovky je placenej líp než lidi z UK a státní úředník je placenej líp než oba dohromady >:D
Avatar - Ham.
17. 3. 2017 15:13
Re: Vysoké platy - Zaměstnanci Univerzity Karlovy
Myslím, že na filosofických oborech UK budou dost průměrné, spíše podprůměrné
[odkaz]

Ano ve státním sektoru je mzda vysoká, ovšem to je díky zaměstnávání obrovského množství lemplů, kteří mají nulovou produktivitu. V tomto státě je velmi málo lidí na jednoho policajta/doktora/učitele/úředníka takže problém je produktivita. Osobně by mi nevadil průměrný plat na vysokých školách třeba třikrát vyšší než ve zbytku ČR, ovšem to by těch škol muselo být daleko méně a daleko kvalitnější, zrovna UK je daleko kvalitnější univerzita než desítky jiných v ČR, v podstatě jediná, která snese přísnější západní měřítka. Hromada vysokých škol by se mohla klidně zrušit a ušetřené prostředky dát UK a třem, čtyřem lepším školám, ostatní bych poslal živit se jinak, nakonec na příkladu té Škůdky je to jasně vidět, pokud chce dobrá firma slušné lidi, tak si je musí sama vychovat, vysoké školy zhusta chrlí masy neumětelů kteří právě končí jako budižkničemové ve státní správě, protože jinde by jim nedali ani to co ta Škůdka u pásu.
17. 3. 2017 14:36
Re: a koho to zajímá
a tebe ?
17. 3. 2017 14:09
Re: Vysoké platy - Zaměstnanci Univerzity Karlovy
Zaměstnanci Univerzity Karlovy mají velmi vysoké platy.

Vždyť ve státním je mzda již téměř o 4000 vyšší než v soukromém sektoru.
Ty snad chceš, aby se ve státním bralo o 10 000 více jak v soukromém???
17. 3. 2017 13:51
Až se přestane dařit...
Všem jim to přeju a jsem rád, že se automobilce daří. Jen bych byl moc nerad, když je teď ta hromada hojnosti, aby jsme za pár let při krizi podobné té poslední nevymýšleli debility jako šrotovné, jen proto, aby se na dotování této zhovadilosti mohlo sebrat ostatním, kteří si dnes na podobné bonusy nemají šanci šáhnout. Jsem zvědav, co budou Ti skvělí odboráři bez toho šrotovného vyjednávat.. :-!