Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto začala montovat Kodiaq na Ukrajině

redakce AUTO.CZ
Diskuze (18)
Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto začala v minulém týdnu montovat nové SUV Kodiaq také na Ukrajině, v závodě společnosti Eurocar v Solomonovu.

Předtím ho vyráběla pouze ve východočeských Kvasinách. V nejbližších dnech zároveň bude Kodiaq uveden na ukrajinský trh. ČTK to řekl mluvčí Škoda Auto Tomáš Kubík. V Solomodovu montují škodovky od roku 2002.

Automobilka se podle Kubíka v současnosti plně koncentruje na zavádění nového SUV na další trhy. "V blízké budoucnosti rovněž plánujeme zahájení výroby modelu Kodiaq v Číně," dodal Kubík.

Škodovka letos vyrobí ve svém závodě v Kvasinách na Rychnovsku zhruba 70.000 vozů, v dalších letech o 5000 více. Z dosud získaných objednávek vyplývá, že nejžádanější verzí bude vůz s motorem 2,0 TDI o výkonu 140 kilowattů s pohonem všech kol ve výbavovém stupni Style. V únoru zaznamenala firma dalších 1300 objednávek na nové SUV.

Kodiaq je nejnovějším a největším modelem mladoboleslavské automobilky. Nabízí při délce 4,7 metru a šířce 1,9 metru zavazadlový prostor se základním objemem 720 litrů. Díky volitelné třetí řadě sedadel má jako první Škoda až sedm míst k sezení. Na výběr na českém trhu jsou čtyři motory TSI či TDI s výkony od 110 do 140 kW. Model se bude vyrábět i v Číně, která je největším odbytištěm automobilky.

Škoda Auto loni dodala zákazníkům rekordních 1,127.700 vozů, meziročně o 6,8 procenta více. Ve východní Evropě firma prodala 35.100 vozů, meziročně o 7,2 procenta více. V Rusku vzrostl prodej o 0,7 procenta, firma tam dodala zákazníkům 55.400 vozů. Letos v únoru zaznamenal ukrajinský trh nárůst o takřka 94 procent, v Rusku zvýšila Škoda prodej o 4,6 procenta na 4300 aut.

Ve třech českých závodech v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí zaměstnává zhruba 27.000 lidí, z toho 2000 cizinců. Vyrábí také v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii většinou prostřednictvím koncernových partnerství, na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (18)
16. 3. 2017 14:58
Re: asi nestihaju vyrabat
Pre UK som myslel najma Mini, co som mal skusenosti z jazdenia na 2 ks Mini Cooperov, tak tie auta jazdia ako motokary, a ani jeden pazvuk z interieru, perfektne zlicovanie vsetkych dielov, atd.
16. 3. 2017 14:53
Re: asi nestihaju vyrabat
Mate vsetci pravdu. Asi to nema zmysel riesit, je to globalny trh (aj ked napriklad zavod VW v BA je jeden z najlepsich co sa tyka kvality - zdroj mam priamo z top managenentu VW BA). A ked sa auto zacne kazit, alebo tam nieco posrali pri vyrobe, tak auto treba posunut inemu nestastnikovi a kupit si nove...

S tym Jaguarom to urcite bude pre Anglicanov sklamanie, su patrioti, ale takisto sa s tym budu musiet len zmierit, alebo si kupit Mini :-)
16. 3. 2017 14:43
Re: asi nestihaju vyrabat
Akceptujem Tvoje argumenty, ale dovolim si tvrdit, ze ak by sme mali pristup do internej metriky kvality Skoda Auto, tak ukrajinsky zavod nebude mat tolko bodov ako zavod v Kvasinach. To je vsetko, co som tym chcel povedat. A zaruka pri mainstreamovych znackach nedostatky vo vyrobe riesi len velmi obtiazne a vyhybavo.
Avatar - dochtor
16. 3. 2017 09:45
Re: asi nestihaju vyrabat
S tým ukrajinským strojárstvom si zaťal dosť mimo.

Mimochodom o akej histórii automobilového priemyslu na SK píšeš?
Avatar - Bazalt
15. 3. 2017 23:25
Re: asi nestihaju vyrabat
Asi jako ti, co si myslí, že si koupí Porsche Cayenne z Německa a přitom se bude už úplně celý dělat u vás ;-)