Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Octavia Collection – další akční model

Miloslav Fišer
Diskuze (42)
Novinkou tuzemské automobilky Škoda Auto, kterou lze již několik týdnů objednat u prodejců, je akční model Škoda Octavia Collection.

Novinkou tuzemské automobilky Škoda Auto, kterou lze již několik týdnů objednat u prodejců, je akční model Škoda Octavia Collection.

Za základ akčního modelu Collection byla vzata verze Ambiente, jejíž základní výbava byla rozšířena o paket Collection v ceně 64.900 korun, respektive 66.900 korun u kombi. Ten zahrnuje rádio Škoda Symphony s přehrávačem CD, kombi-přístroj Maxi-DOT (spojuje funkci informačního systému a palubního počítače), automatickou klimatizaci „Climatronic“ s pachovým filtrem, vypínatelný airbag spolujezdce, dálkově ovládané centrální zamykání se sklopným klíčkem a přípravu pro telefon. Uvnitř vozu nalezneme nově provedený interiér s novými potahovými látkami sedadel, nový dekor na středové konzoli a černou kůží potažený volant, řadící páku a madlo ruční brzdy. V zavazadlovém prostoru je k dispozici tzv. síťový program (oka pro uchycení sítí a sítě), který umožňuje bezpečné a praktické uložení předmětů v zavazadlovém prostoru. Novinkou pro modelovou řadu Škoda Octavia, která je součástí základní výbavy paketu Collection, je funkce „Coming home“. Funkce „Coming home“ je jedním z prvků aktivní bezpečnosti, kdy zůstávají do dobu 30 sekund po opuštění a uzamčení vozu rozsvícená tlumená světla, obdobně se tato funkce projevuje i po otevření vozu. Součástí paketu jsou 16palcová kola z lehkých slitin s novým designem. V nabídce jsou také některé cenově zvýhodněné mimořádné výbavy, jako je například elektrické ovládání všech oken, navigační systém s dynamickým modulem a multifunkční volant.

Akční model Collection je nabízen v obou karosářských verzích, to je jako liftback i kombi, a ve všech barvách karosérie. K dispozici jsou všechny motory určené pro verzi Ambiente, včetně čerstvé novinky pod kapotou Octávií - turbodieselu 1.9 TDI PD/96 kW (pouze u kombi). Lze pořídit i verzi s pohonem všech kol. Oproti obdobně dovybavené verzi Ambiente činí zákaznická výhoda až 48.000 korun.

Miloslav Fišer
Diskuze (42)