Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Octavia IV zachycena ještě jednou. Tentokrát na videu

Stanislav Kolman
Diskuze (18)

Po českých silnicích už se prohání testovací prototyp Octavie čtvrté generace, jež se světu představí koncem letošního roku. Po sérii fotek pro vás máme ještě jedno video.

Nová Škoda Octavia IV je v posledním stádiu příprav a ještě před koncem letošního roku se má uskutečnit její světová premiéra. Testovací kousky se ale po českých silnicích prohání už teď. My jsme vám před nedávnem ukázali první várku fotek, které od vás dorazily. Krátce poté jste nám poslali i video.

Jak jsme si řekli v předchozím podrobnějším článku, testovací prototyp se vyznačuje uhlazenou přídí a naopak ostrými prolisy na víku pátých dveří. Nenechte se zmást světlomety, které u prototypu nezasahují do pátých dveří, u sériové verze tomu tak bude. Stejně tak na zádi přibude i nápis Škoda, který postupně začíná nahrazovat logo s okřídleným šípem.

Ještě před premiérou nové Octavie nás čeká odhalení jiných nových škodovek. V příštích dnech se světu představí první elektrifikované modely značky – s faceliftem Superbu dorazí plug-in hybridní pohon, prvním čistě elektrickým vozem Škody pak bude Citigo-e iV. Premiéra obou aut je naplánována na 23. května během hokejového šampionátu na Slovensku.

Stanislav Kolman
Diskuze (18)

Doporučujeme

22. 5. 2019 15:13
Re: Standa mlátí prázdnou slámu...
Opět ? Však je na chvostu. Technicky. Možná v ČR se hodně prodává, protože pro firmy je levná. Jinak si to nikdo nekupuje a prakticky cokoliv se prodává lépe.

Drahé auto pro chudé a blbé lidi.
22. 5. 2019 15:12
Mnoho povyku pro nic
Auto pro plebs, co to dostane ve firmě a nemá na vlastní. Ale musí mít pocit,že jezdí něčím výjimečným.

Jiná auta jsou mnohem zajímavější, než tyto zastaralé německé žuky. Lidí co mají potřebu se dívat na Octavii v placených špionážních článcích se upřímně bojím.
Avatar - LEGOPARK
22. 5. 2019 09:31
SCOUT
Podla zdvihnuteho podvozku ide o verziu Scout.
Avatar - Emel
20. 5. 2019 08:35
Re: Standa mlátí prázdnou slámu...
Tak... já nevím... čistě kvůli tobě... mohli bychom si třeba připomenout ten převratný článek před uvedením Octy 3, kdy mělo auto.cz z důvěryhodných leč tajných zdrojů informaci, že nebude 1.2TSI (a není to ani technicky možné), skončí RS a tak :-)
Avatar - rokyta.p
18. 5. 2019 15:21
Re: Standa mlátí prázdnou slámu...
Právě taky si myslím, že umělé rozdělení článku na dva je spíše kontraproduktivní. Ale věnovat energii nápravě Machalova erozivního faceliftu, to ne-e. Video a fotky, měli to dát najednou a přidat nějaké technické informace. Tady hry dneska ukážeme zezadu ze 100m a za týden zezadu z 80m nebaví asi nikoho. To by šlo někde v Severní Koreji, kde je auto vzácnost. Tady dokud se to ve městěch už do ulic někdy ani nevejde lidé trpělivost nemají. Ani když půjde o Oktávku kombi.

Ohledně auta težko říct, moc o ní nevím. Ale mám rád větší rozdíly mezi genracemi. Dokud tady přihnou plechy jinak, pozmění v menu nějakou funkci a máme mít pocit nového auta. Tak já osobně teda nemám a pokud není staré v dorasované kondici, tak je v mých očích defakto stejné. Takže nahrazení Rapida Scalou ano, tady z O3 na O4, nooo uvidíme.