Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda otevřela v Mladé Boleslavi nové náborové centrum

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Mladoboleslavská automobilka otevřela 23. ledna 2012 nové náborové centrum. Využijí jej ti, kteří se ve společnosti ucházejí o práci.

Náborové centrum je součástí komplexu administrativních budov. Potenciální zájemci o práci na místě získají patřičné informace o volných pracovních místech v automobilce. Zdaleka se to netýká jen dělnických profesí, automobilka bude provádět nábor odborníků a specialistů do všech oblastí, ve kterých je potřebuje. Nové posily tak přijdou do oddělení technického vývoje, marketingu a prodeje, plánování technologií, logistiky, nákupu a finančního řízení.

Škoda v příštích letech bude na mezinárodním poli silně růst, do roku 2018 plánuje

ročně prodávat minimálně 1,5 milionu vozů, vysvětluje člen představenstva společnosti

pro oblast řízení lidských zdrojů Bohdan Wojnar důvod otevření nového náborového centra. Pro naši ofenzívu potřebujeme špičkový tým profesionálů. Spoléháme se přitom na průběžnou kvalifikaci našeho současného personálu, navíc ale potřebujeme i externí know-how, a to i mezinárodní. V podobě nového náborového centra teď máme perfektní zázemí k tomu, abychom mohli o uchazeče pečovat cíleněji a s vyšší profesionalitou, shrnuje Bohdan Wojnar.

Náborové centrum vzniklo přestavbou budovy toho předešlého za pouhé dva měsíce. Jejím z cílů rekonstrukce bylo usnadnit uchazečům orientaci v nové budově. Ta je nyní prostorově členěna dle jednotlivých odborných oblastí podniku a specializace personalistů, kterých je téměř desítka. Nové náborové centrum funguje od 23. ledna 2012.

Loni automobilka otevřela 1.650 nových pracovních pozic, přičemž žádostí o zaměstnání obdržela za uplynulých dvanáct měsíců na 21 tisíc! Ano, o práci ve Škodovce je zájem, to je fakt, který nelze zpochybnit. Celkový počet kmenových zaměstnanců pak přesáhl číslo 25.800. Mimochodem, není pravdou, že by u společnosti pracovali jen Češi v nižších profesích a Němci v managementu, jak si lze přečíst na některých internetových diskusích. Národností je totiž celkem 37.

Aleš Dragoun
Diskuze (1)