Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Superb Fastback v aktuálním čísle časopisu AutoDesign&Styling

Ondřej Láník
Diskuze (41)
Časopis AutoDesign&Styling otvírá dveře do třinácté komnaty designu největší škodovácké řady a předkládá vlastní představu, jak by mohl vypadat nový vrchol aktuálního modelového portfolia.

„Myslím, že mohu čestně prohlásit, že se řadím mezi obdivovatele škodováckého designu, který mám rád zejména pro jeho neokázalost, čistotu a důvěryhodnost. Ve většině případů ve mně vzbuzuje pocit jistoty a také slogan Simply Clever nepovažuji jen za obyčejné marketingové heslo. Strategie maximálního zavazadelníku mě sice většinou nechává chladným, o to víc ale vždy oceňuji vtipná řešení a strategii balancování na hraně mezi třídami. V modelovém portfoliu ale stále postrádám pomyslný vrchol,“ říká šéfredaktor časopisu AutoDesign&Styling Radek Laube.

Oním vrcholem by měl být automobil, jenž by definitivně stvrdil, že čistý design Škodovky nevychází jen z praktických zákaznických potřeb a požadavků na jednotlivé modely každodenně sloužící rodinám, obchodním cestujícím, manažerům i důchodcům, ale má i svou emocionálnější, a hlavně naprosto moderní tvář, která odhalí celý potenciál designu mladoboleslavské automobilky.

Přišla už doba na takové auto? A jaké by mělo být? Největší „lifestyle“, který dnes u Škody najdete, je Superb Combi. Proč ne. Nedržme se ale při zdi a zapomeňme i na ty ošklivé koncernové strategie. Mají špičkové značky jako Audi, Mercedes nebo BMW za hlavního „image makera“ kombíka? Ani náhodou! Mezi nejelegantnější a nejvíc trendy koncepce dnes jednoznačně patří kupé-sedany. Když se ale podíváte například na A5 Sportback a sedan A4 nebo A6, rozdíl ve tvaru zadní části není zase tak dramatický. A přesto do toho Audi šlo...

Zatímco prostor, který je mezi Superbem vycházejícím z proporcí klasických tříprostorových limuzín a variantou kombi, po nové koncepci fastback doslova volá. V případě Superbu by tak byl fastback zcela svébytným a jasně rozpoznatelným modelem. Navíc ani náklady na vývoj by ve srovnání s návrhem úplně nového modelu jistě nebyly nijak závratné.

„Jako fandové Škodovky si rozhodně nemůžeme nechat ujít příležitost předvést alespoň skici potenciálně nejsvůdnějšího mladoboleslavského modelu. Troufám si tvrdit, že ani jako koncept na blížícím se podzimním pařížském autosalonu by ostudu neudělal. Co si myslíte vy?“.

Čtenáře www.auto.cz zdraví Radek Laube, šéfredaktor časopisu AutoDesign&Styling.

Více o Superbu Fastback na www.auto-design.cz a v aktuálním čísle AutoDesign&Styling, které je právě na stáncích.

Ondřej Láník
Diskuze (41)
Avatar - Hory
25. 4. 2010 22:47
Re: Toto im neprejde
Jestli nepotkáváš stejnou káru v ulici.. Těch CCček v Praze moc nejezdí, to je pravda.. :-!
Avatar - theolli
25. 4. 2010 10:02
design
pousmál jsem se nad ůvodním článkem,nevim ale ve Škodováckým designu nevidím nic zásadního spíš šeď a nudu a nebo taky katastrofu ve F II,jo Seat pokud budu koukat do VW kuchyně je asi nejlepší!
Avatar - Pekelná Micinka
22. 4. 2010 12:13
Re: Toto im neprejde
:yes:
22. 4. 2010 07:03
Re: Toto im neprejde
Bacha, z mojej strany žiadna zášť alebo posmech. Skôr sa človeku len rozum zastavuje z toho, čo sú dnes ľudia schopní robiť...Pre podobných delikventov by som odporučil namiesto cely radšej štôlňu v Karvinej, veď by si druhákrát rozmysleli...
22. 4. 2010 05:40
Re: MLSAČKA
Skoda, ze jen jeden ;-\