Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Superb zabodovala mezi britskými příznivci dieselů

Aleš Dragoun
Diskuze (15)
Britský magazín Diesel Car jmenoval Škodu Superb již potřetí za sebou nejlepším kombi se vznětovým motorem.

Superb tak dosáhl hattricku v kategorii „Best Estate Car“, patří mu triumfy i z let 2010 a 2011 v každoročně vyhlašované anketě. Prostorné kombi je na Britských ostrovech velmi populární. „Přibývají nám tisíce nových majitelů a tržby neustále rostou,“ řekl Chris Horrell, marketingový manažer importéra Škoda UK.

Ian Roberston, redaktor zmíněného periodika, auto chválil: „V posledních třech letech jsme nepoznali jiného vítěze. Vůz není o ničem jiném než o prostoru, kvalitě a praktickém využití. Škoda v tomto ohledu nabízí vysokou hodnotu a všestrannost. Se zavazadlovým prostorem, který lze rozšířit ze základních 633 až na monstrózních 1.865 litrů, nepotřebujete nikomu nic dokazovat. “

To ale ještě není vše. Do finále kategorie o nejlepší crossover se letos dostalo i malé SUV z produkce mladoboleslavské automobilky: Yeti. Škodě se Británii vůbec daří. V loňském roce bylo v Albionu zaregistrováno celkem 45 tisíc nových vozů s okřídleným šípem, okupuje tak 2,3 % trhu. První čtvrtletí letopočtu 2012 zakončila s 14 tisíci kusů na kontě.

Loni také za kanálem posbírala 18 ocenění za své výrobky a služby zákazníkům, aktuálně jich přibylo dalších osm. Značka se navíc pohybuje již 19 let v nejlepší desítce výrobců průzkumu spokojenosti zákazníků J.D. Power.

Nezapomínejme ani na poslední titul Nora Andrease Mikkelsena v soutěžním šampionátu Intercontinental Rally Challenge. V sezóně 2011 seděl za volantem Fabie S2000, kterou pro něj připravila Škoda UK Motorsport a přispěl nemalou měrou i k triumfu Škody mezi značkami.

Periodika s podobným zaměřením jako Diesel Car vycházejí rovněž u nás. Například Svět motorů vydává dvakrát ročně svůj Diesel Speciál. Neobjevují se v něm sice žádné žebříčky, ale i tak je na stáncích velmi žádaný. Například nejpopulárnější články z našeho seriálu Dieselová Pro a Proti původně vyšly právě v Diesel speciálu Světa motorů.

Aleš Dragoun
Diskuze (15)
Avatar - Hammunasakra
13. 5. 2012 20:26
Re: Optimisti vs. pesimisti ...
To víte - rekVWamní masírka dělá své.. ;-)
..jinak se celkově prodává stále ještě VÍCe technicky kvalitnějšího vyspělejšího CITROËNu C5 než brzdami, akustickým komfortem, šířkou interiéru atp. PODprůměrné Škody Superb :-)
Avatar - Hammunasakra
13. 5. 2012 20:01
Re: Kylie
S (u naftových motorů "běžným") 7-8mi letým zpožděním ho nově má i audi A6, tak třeba se VW na 2hý pokus podaří i koncernoVWá verze 2.2 HDi 150 kW a 25d a 250 CDi a ta jednou nakonec dorazí i do vozů Škoda ... tVWeba.. ;-)
PS: Ale jinak jedno turbo na každé 3 válce je FAJN :yes: :-)
..i když TRI-turbo by mohlo být ještě "zajímavější" ;-)
Avatar - Hammunasakra
13. 5. 2012 19:02
Re: Kylie
[odkaz]

Prostě někdo rád KVALITU´..
..a někomu asi stačí kVWalita

[odkaz]

..jen jsem NEtušila že (to druhé) se to týká i VÁS :-|
(nebýval jste fanouškem jedné "prémioooové" značky? To se to koncernoVWé fandoooovství "rozbředlo" i do škodovek? Jaký pro tenhle "technický skVWost" mezi vozy střední třídy doporučujete motor? Výkon z neznámých důvodů ztrácející V6, k "potrhání" zábavné TSi nebo "spolehlivostí VWýjímečné TDi 125 kW? :-)
PS: VELKÉ auto s levnou technikou (nižší třídy/"kategorie") pod kapotou je i Dacia - a té se prý také prodejně DOBŘE daří = tak možná máte dokonce DVOJÍ důvod k "oslaVWám" :-)
Avatar - white label
12. 5. 2012 12:56
Re: Kylie
To samozřejmě vím, ale ve středním meinstreamu je i dostatek nefrancouzských kandidátů na podobná ocenění...
12. 5. 2012 12:22
Optimisti vs. pesimisti ...
Optimista by poveda, ako úžasne sa Škode darí a pesimista, že pri 2,3 % nie je o čom sa baviť :-!

To % percento ma osobne dosť prekvapilo .... na tie kadejaké výhry a ceny je tan podiel naozaj malý ...