Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Transportation za rok 2014 vzrostly tržby

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Auditované a konsolidované tržby skupiny Škoda Transportation za loňský rok představovala 16,4 miliardy korun.

Ve srovnání s rokem 2013 dosáhly tržby Škoda Transportation zhruba 12% růstu. Čistý zisk celé skupiny představoval 2,27 miliardy korun. Hospodářské výsledky jsou uváděny podle mezinárodních standardů finančního výkaznictví (IFRS).

Mezi hlavní aktivity skupiny Škoda Transportation patří především výroba lokomotiv, příměstských elektrických vlaků, tramvají a trolejbusů. Skupina provádí také modernizace kolejových vozidel a rozvíjí vlastní výzkum a vývoj.

Rok 2014 byl pro skupinu Škoda Transportation v několika oblastech rekordní. Vyrobila 103 nízkopodlažních moderních tramvají, z nichž většina šla do zahraničí, a to především do turecké Konye nebo maďarské Miskolce. Zároveň také vyrobila rekordních 300 trolejbusů.

Celkový podíl exportu skupiny dosáhl 67 %. Z klíčových zahraničních zakázek uzavřených v roce 2014 lze jmenovat například trakční výzbroj pro 40 jednotek metra pro město Su-čou v Číně za 1,1 miliardy korun, zakázku na 12 bateriových tramvají pro tureckou Konyu za 800 milionů korun, kontrakt na 30 opčních tramvají pro Bratislavu za 2 miliardy korun nebo tři elektrické jednotky pro Litvu za 750 milionů korun.

Škoda Transportation má nový vizuální styl

Skupina firem Škoda Transportation v loňském roce zaměstnávala celkem 4 602 lidí. Do výzkumu a vývoje každoročně investuje zhruba miliardu korun, za rok 2014 se tato částka vyšplhala zhruba na 973 milionů korun.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)