Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda zahájila výrobu nové Scaly. Na auta si však ještě počkáte.

Diskuze (29)
V závodě automobilky Škoda Auto v Mladé Boleslavi začala sériová výroba nového modelu Scala, z výrobní linky již sjel první vůz.

Scala využívá jako první model značky platformu MQB A0 koncernu Volkswagen třeba jako VW Polo, uvedla dnes firma v tiskové zprávě. K zákazníkům se první vozy dostanou v květnu.

Nová platforma umožňuje uplatnění inovativních asistenčních systémů z vozů vyšších segmentů a zajistí vyšší úroveň bezpečnosti a pohodlí ve třídě kompaktních vozů.

"Zcela nový model Scala byl v Mladé Boleslavi navržen, vyvinut a ode dneška je zde také vyráběn," řekl člen představenstva společnosti Michael Oeljeklaus.

Zákazníci si budou moci vybírat z pěti motorů. Vedle tří benzinových motorů je k dispozici i jeden naftový agregát. Zemním plynem poháněná varianta bude následovat později v letošním roce.

Nejlevnější varianta Scaly bude stát 369.900 korun. Nepůjde ji ale objednat hned po zahájení prodeje, nejlevněji tak budou moci zájemci Scalu ze začátku pořídit za 394.900 korun. Dealeři přijímají objednávky na Scalu od 18. ledna, na trh bude vůz uveden v dubnu, první vozy budou zákazníkům dodány v květnu. Letos chce automobilka dosáhnout 10.000 objednávek nové Scaly.

Škoda Auto loni dodala celosvětově 1,25 milionu aut. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství. Na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Zaměstnává víc než 35.000 lidí a je aktivní na více než 100 trzích.

Diskuze (29)

Doporučujeme

Avatar - BassHunter
12. 2. 2019 09:10
plan vyroby
Škoda Scala a obrovský humbuk kolem toho. Mně osobně je to jedno, kdy se začně vyrábět, já preferuju jiné značky, takže mě Škoda netrápí.
9. 2. 2019 11:01
Re: .
Co se dá dělat, nezbývá než se s tím smířit.. Taky ale moc nechápu, proč třeba v Boleslavi nesáhli po svém krásném historickém jménu Popular... :-O
9. 2. 2019 10:54
Re: Nechci motor s vypínaním válců
Tak kromě toho měření tlaku v pneumatikách a Start/Stopu (těmto prvkům už se prostě u současných nových aut nevyhneš) by pro tebe mohla být nejlepší volba Fiat Tipo. U nesmrtelného motoru 1.4 16V i 1.4 T-Jet dokonce dostaneš i nepřímé vstřikování. Sice to u té přeplňované verze trochu zvedá spotřebu, zato se ale nemusíš bát jeho zakarbonování a auto se i nadále obejde bez filtru pevných částic. A vypínání válců zde rozhodně taky nehrozí. Všechny motory v nabídce jsou kompletně čtyřválcové a i základní atmosférický benzín ma 6st. převodovku. A silný nafťák 1.6 M-Jet se i nadále obejde bez vstřikování močoviny, příplatek za něj je ale značný. Tablet v autě mít nemusíš, pokud nechceš a nehrozí tu ani el. P brzda. ;-) :-)
Moc bych se ale být tebou nerozmýšlel, protože letos na podzim se očekává facelift + modernizace a je otázkou, jaké motory pak budou v nabídce. Jasně, to auto má levněji působící interiér, ale na svezení je velmi příjemné, odpružení vynikající, podvozek i karoserie nadprůměrně robustní (na dnešní poměry), kabina velmi prostorná a ze sedaček mě nebolela záda ani po 700 km. Vyzkoušej si svezení u dealera a dáš mi za pravdu. ;-) Počítej ale s tím, že pokud si ho koupíš, budeš všem čecháčkům okolo muset pořád dokola vysvětlovat, proč sis "sice hezkého, ale jistě nekvalitního Itala" koupil! Já to mám s Puntem totéž... :-) :-) :-)
Avatar - lordlord
9. 2. 2019 09:18
.
Proč název škodovka koupila od renaultu? To je to tak úžasné jméno? Na trhu najdete záchody značky scala dokonce i toaletní papír scala.
9. 2. 2019 07:40
Nechci motor s vypínaním válců
nachci Start/Stop, meření tlaku v pneumatikách, jízdní asistenty, dotykové displaye, automatickou převodovku, prodloužené výměny oleje, tří a méně valcové motory, hybrid ... chci prostě auto. Co si mám dnes koupit?