Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škodovky budou ještě více „Simply clever“: Odemykat je bude možné z mobilního telefonu

Tomáš Dusil
Diskuze (34)
Vozy Škoda začnou od tohoto týdne nabízet novou funkci. A sice možnost odjistit zámky jejich dveří prostřednictvím aplikace v mobilním telefonu.

Moderní technika a hlavně elektronika umožňuje uživatelům aut funkce, které byly ještě před deseti lety z říše snů. Tuzemská Škoda jde v daném ohledu s dobou a tak již delší čas nabízí aplikaci pro chytré mobilní telefony Škoda Connect.

Díky ní se může majitel auta kdykoliv přesvědčit, kde se vůz právě nachází, ale to není vše. Kromě toho aplikace nabízí možnost podívat se, kolik máte třeba paliva v nádrži či kdy bude další pravidelný servis. Co dosud vozy Škoda nenabízely, je možnost vzdáleného odemykání a zamykání zámků dveří vozidla.

Toto se však počínaje tímto týdnem mění. Nabídnout tuto funkci, známou z jiných automobilových značek, umožnila nová, pokročilejší řídicí jednotku komfortní elektroniky. Právě ta nabízí uživateli možnost ovládat zámky dveří „z mobilu“. Pokud ji chcete, musíte si vůz objednat v tomto týdnu a později. Získat ji ale můžete i v případě, že jste si auto objednali sice dříve, avšak jeho výroba je naplánována v tomto týdnu. Podmínkou je balíček Care Connect a dále auto, které umožňuje vzdálený přístup k němu. Z nabídky modelů Škody toto nabízejí všechny modely s výjimkou malého Citigo. U modelů Superb a Kodiaq je toto dokonce ve standardní výbavě a tudíž bez příplatku.

Toto však není jediná novinka vozů Škoda. Už od příštího týdne si bude údajně možné objednat model Superb s elektronickým přístrojovým štítem. Ten dosud nabízely pouze nové modely Kodiaq a Karoq.

Tomáš Dusil
Diskuze (34)
1. 8. 2018 19:13
simpyl clever
ty budou tak simply clever, že budou vědět ,kdy jste do auta vlezli, kudy se pohybujete atp atp, takže velký bratr vás bude vidět >:D tímhle se mi jen potvrdilo, že škodovku fakt ne
Avatar - Ozzman
1. 8. 2018 17:56
Re: škodovka
Jaké staré motorizace ? Nové litrové TSI >:D 1.5 TSI... >:D Paráda ne?
1. 8. 2018 17:47
škodovka
Přijde mi to jako další s prominutím blbý výmysl od škodovky. K čemu odemykání přes appku, když tu máme už x let staré motorizace.Kdyby se raději škodovka zaměřila na to. Díky, ale o žádné podobné výmysli od škodovky nemám zájem.
1. 8. 2018 11:26
dálkové startování
nezdá se mě, že by šlo ovládat přes aplikaci topení a větrání i bez přídavného topení, jak se píše v článku. To by aplikace musela umožňovat dálkové nastartování vozu a o tom silně pochybuju....jinak by to bylo super, kdyby to šlo.
Avatar - Hammunasakra
1. 8. 2018 09:10
Re: K čemu?
Bohužel jen v tzv. škodaverzi [odkaz] narozdíl od konkurence neumí sáhnout na kole = popojede rovně

No to má alespoň nějakej smysl = u toho odemykání = bych zatim další blbosti nevymejšlel. Stávající už docela rozšířený řešení = funguje perfektně