Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škodu Roomster má nahradit malý crossover

David Bureš
Diskuze (48)
Mladoboleslavská automobilka zvažuje vstup do segmentu malých SUV. Pod Yetim by v takovém případě byl umístěn nepřímý nástupce MPV Roomster.

Netradičně tvarované MPV z dílny Škody se nedočká přímého nástupce. Roomster totiž bude patrně nahrazen malým crossoverem. Vyplývá to z rozhovoru britského časopisu Autocar se šéfem mladoboleslavské automobilky Winfriedem Vahlandem.

Vahland přiznal, že podivné tvary Roomsteru limitují jeho prodeje. V loňském roce bylo vyrobeno pouze 35.000 exemplářů tohoto auta. Pravdou je, že vzhled Roomsteru společnost rozděluje. Někteří v tvarech bočního prosklení tohoto MPV vidí Lancii Stratos, jiným „hrb“ na boku vadí.

V budoucnu by tak počet SUV s okřídleným šípem ve znaku mohl vzrůst na tři. Stávající Yeti má totiž doplnit ještě velké sedmimístné SUV. To podle dřívějších zpráv dorazí na trh nejdříve v roce 2016.

Škoda i nadále zvažuje levné MPV. To by mohlo vzniknout na základech Volkswagenu Caddy s delším rozvorem. O takovém prostorném rodinném voze však ještě musí být definitivně rozhodnuto.

Vahland se také vyjádřil k budoucí generaci Superbu. „Bude to milník, a to neříkám na lehkou váhu. Bude to více než evoluce stávajícího auta,“ řekl Vahland na adresu příští vlajkové lodi značky. Již v letošním roce bude představena modernizovaná verze aktuálního Superbu.

Automobilka také pracuje na třetí generaci Fabie. Člen představenstva Škody pro technický vývoj Frank Welsch se nechal slyšet, že příští Fabie bude proti nynější verzi širší a nižší. Nová generace malé Škody bude představena v roce 2014.

David Bureš
Diskuze (48)
12. 3. 2013 21:14
Re: skodovka moze byt v klude
To jsi napsal přesně
12. 3. 2013 00:22
Re: Lancia Stratos
Sorry, asi jsme na tu čecháčkovštinu trochu alergičtí, ale když se díváš na televizi, a agent Mulder říká "Sclullyoví", že "votevře vosumsed vosumdesát vosum voken" a dá si "rejži", taky by ti naskakovala hůsí kůže. Podle mě by se asi mělo dabovat spisovně, ne? Taky by se vám nelíbilo, kdyby to bylo třeba hanácky či ostravsky. Filmy si už raději stahuju v originále abych ten dabing neslyšel.
11. 3. 2013 23:09
Re: Lancia Stratos
Top Gear je tak notoricky známý a když je tam škodovka milionkrát propíraný že jsem to nepředpokládal.
11. 3. 2013 22:24
Re: Lancia Stratos
Někteří, ne některý.

To s tím Stratosem řekl Clarkson, Auto.cz to jen použilo. Sea 13 ep 3
11. 3. 2013 21:46
Re: skodovka moze byt v klude
Asi na tom něco bude, dříve jsem nepotkal ani jednoho a teď nekolik denně...