Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Skončily první testy MotoGP: Kdo je největší favorit letošní sezony?

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)

Obhájce titulu v MotoGP, královské kategorie mistrovství světa silničních motocyklů, Francesco Bagnaia byl nejrychlejší v závěrečných testech před začátkem sezony.

Pětasedmdesátý ročník začne poslední březnový víkend v portugalském Portimau a skončí v závěru listopadu, tradičně ve španělské Valencii. Bude mít jedenadvacet zastavení, což je nejvíce v historii na jednu sezonu.

Rekord ještě odolal

Začátkem února se sešli na dva dny v malajském Sepangu testovací jezdci a nováček, kterým je letos Španěl Augusto Fernandez. O tři dny později začaly oficiální jízdy, které provázely v Sepangu proměnlivé klimatické podmínky. Zejména druhý den pořádně propršel. Dvaadvacet jezdců současné startovní listiny MotoGP odjezdilo dohromady 3082 okruhů, což představuje v součtu 17.084 kilometrů.

Časy všech jezdců se postupně zrychlovaly a nejlepších výsledků dosahovali závodníci až poslední den. Nejrychlejší byl Luka Marini (Ducati), o 0,08 sekundy lepší než tovární jezdec a italský mistr světa Francesco Bagnaia (Ducati). Marini zaostal o desetinu sekundy za oficiálním rekordem tratě. Motocykly italské značky byly v Malajsii úspěšné a sedm jejích strojů se vešlo do první desítky. Naopak první yamaha byla až na sedmnáctém místě. A to zásluhou loňského vicemistra světa Fabia Quartarara. Francouz byl pomalejší o 1,08 sekundy.

Video se připravuje ...

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)

Doporučujeme