Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Skoro tři tisícovky BMW a Mini roky chátrají na parkovišti. Kvůli sněhové bouři

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Na tohle obrovské parkoviště v kanadském Vancouveru je smutný pohled. Od roku 2015 na něm totiž chatrají skoro tři tisícovky nových vozů značek BMW a Mini. A jsou mezi nimi i tak zajímavé modely jako M4 a M6. 

Do areálu společnosti ADESA musely být vozy převezeny poté, co kanadský přístav Halifax na začátku roku 2015 postihla sněhová bouře. Automobily krátce předtím do Kanady dorazily z Evropy. A protože kvůli bouři byly po delší čas vystaveny přirodním živlům, především mořské slané vodě, kanadský úřad Transport Canada, který ma starost regulaci dopravy, se rozhodl, že vozy k zákazníkům nedoputují.

BMW tak místo nich později poslalo nové exempláře. Všech 2.996 aut pak skončilo ve zmíněném areálu, kde hnijí dodnes.

V případě Mini panovaly obavy z koroze kabelů startéru, což by mohlo způsobit problémy s opětovným startováním motoru u systému start/stop. U BMW se výrobce obával především o řízení - kvůli narušení maziva dílů v tyči řízení se totiž mohlo stát, že by bylo bývalo potřeba více síly k tomu, aby vůz zatočil, než normálně. A obecně samozřejmě byla strašákem koroze u kabeláže.

V článku amerického webu Jalopnik.com, který na tisíce chátrajících vozů upozornil však bohužel nenajdeme vysvětlení, proč jsou auta na parkovišti tak dlouho a nic se s nimi neděje.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - pradeda777
3. 2. 2020 12:19
Úředník zakročil......
....FUJ! :-[] Určitě by se našlo rozumnější řešení.....