Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Slovensko: Velcí i malí

Auto Tip Klassik
Diskuze (0)
Slovensko nabízí mnoho středisek a právě ta menší se cíleně zaměřují na rodiny s dětmi.

V Tatranské Lomnici už třetí sezonu jezdí nová kabinková lanovka na Skalnaté pleso, kde vznikl velký outdoorový dětský park. Nyní tam původní vrcholovou stanici lanovky změnili na interiérové zábavní hřiště (Kamzíkovo, zdarma) s bludištěm, skluzavkami, bazénky s kuličkami a oddychovou zónou pro rodiče. Při dětském hřišti je relaxová zóna s kavárnou s překrásným výhledem do Popradské kotliny.

Zajímavý koncept lyžařského střediska s mnoha atrakcemi pro děti připravilo Ski Bachledova, které se letos stalo součástí první slovenské přeshraniční lyžařské spolupráce. Ski Bachledova se začlenilo do společného projektu se sedmi polskými středisky (Tatra Ski). K dispozici na jeden skipas je 45 km sjezdovek.

Pro rodiny s malými dětmi kvůli vhodným terénům, ochotnému personálu a příznivým cenám doporučují ze Slovenské agentury pro cestovní ruch také Ski Strednica, Ski Strachan, v okolí Popradu Ski Kubasok, Ski Lopusna, Ski Lucivna, Ski Litmanova a Ski Vysne Ruzbachy.

Ve Starém Smokovci pak děti i dospělé láká Tatranský ladový dóm, vytesaný ze 70 t ledu. Loni tuto bezplatnou atrakci navštívilo 165 000 lidí a konají se zde i svatby a koncerty.

VYSOKÉ TATRY
Sjezdovky 23 km
Lanovky 16
Skipas 1 den (EUR)
Dospělý 33
Junior 27
Dítě 24
Skipas 6 dní (EUR)
Dospělý 174
Junior 139
Dítě 122

Auto Tip Klassik
Diskuze (0)