Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Služba Mercedes-Benz Uptime nově i pro vozidla řady Atego

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Službu Mercedes-Benz Uptime lze nyní nově získat jako opci v rámci servisní smlouvy nebo jako samostatný produkt i pro nákladní automobily modelové řady Atego.

 

Služba Mercedes-Benz Uptime za využití inteligentního síťového propojení průběžně diagnostikuje stav vozidla a jeho návěsu nebo přívěsu a vydává konkrétní doporučení k akci.

Mercedes-Benz uvádí, že s její pomocí lze doposud neplánované návštěvy servisu naplánovat a minimalizovat neplánované prostoje vozidel.

Služba Mercedes-Benz Uptime byla uvedena v roce 2016 pro těžká nákladní vozidla Actros, Arocs a Antos, zatímco distribuční modelová řada Atego se jí dočkala až během letošního roku.

Mercedes-Benz v souvislosti s uvedení služby Uptime pro vozidla řady Atego připomíná, že prostřednictvím nepřetržité komunikace všech propojených systémů ve vozidle je každý den u každého nákladního automobilu vygenerováno několik gigabytů dat, jichž je využito pro nejrůznější diagnostiku vozidel.

U velké části diagnostických procesů je dnes podporován jejich plně automatický a na dálku řízený průběh právě pomocí služby Mercedes-Benz Uptime. Díky tomu je příčina závady známa ještě před příjezdem vozidla do servisu.

Mercedes-Benz Uptime dokáže po zaznamenání dat v nákladním vozidle v průměru za 240 sekund u prodejce zcela automaticky nahrát doporučená opatření pro servis. Ve více než 1500 prodejních provozech Mercedes-Benz v Evropě certifikovaných pro službu Mercedes-Benz Uptime to vede například k až třikrát zkrácené době potřebné pro diagnostiku při vstupním testu v servisní dílně.

U většiny vozidel využívajících služby Mercedes-Benz Uptime se proto díky včasné detekci chyb již podařilo omezit neplánované návštěvy servisu o více než polovinu.

Zdroj: Daimler AG

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme