Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Smart za 300.000 Kč už v dubnu!

Ondřej Šuch
Diskuze (5)
Dva a půl metru délky, 160 litrů zavazadlového prostoru a příčné parkování tam, kde jiní mohou podélně....

Několik málo do ČR individuálně dovezených mikroautíček smart je zřejmě předobrazem budoucího prodejního úspěchu.

Oficiální zástupce koncernu DaimlerChrysler v České republice totiž oznámil, a není to apríl, že od letošního 1. dubna začne prodávat tyto vozy ve svých značkových prodejnách. Ke značkám Mercedes-Benz a Chrysler/Jeep tak přibude třetí a nejmladší, která rozšiřuje produktovou řadu tohoto nadnárodního uskupení.

Dvousedadlový smart se do ČR začne dovážet ve své nejaktuálnější podobě, tj. jako smart Cabrio a City-Coupé v designových liniích smart & pure, smart & pulse a smart & passion. Následovat by měl Roadster a v roce 2004 také čtyřmístný model.

Cena se bude dle sdělení dovozce pohybovat kolem 300.000 korun včetně DPH. Prcek se širšími zadními koly má kromě originality i velkou přednost: se svými 2,5 metru na délku jej lze snadno zaparkovat tam, kde jiná auta nemají šanci. Automobily smart budou prodávat všichni autorizovaní prodejci vozů Mercedes-Benz a Chrysler/Jeep, s autosalonem speciálně vyčleněným pro tuto značku se zatím nepočítá. V pražském Mercedes-Benz Centru, které se v současné době dokončuje v Praze 4-Chodově, však bude této raritě věnován zvláštní prostor.

V roce 2001 se převážně v západní Evropě prodalo celkem 116 162 smartů, z toho nejvíce v Německu (46.705) a Itálii (30.031). Smart je nyní nabízen se zážehovými přeplňovanými tříválci 599 cm3 (33 a 40 kW) a tříválcovým turbodieselem common rail 799 cm3 (30 kW, 100 Nm, spotřeba 3,8/3,2/3,4 l na 100 km) a to se sekvenční šestistupňovou převodovkou, která může být doplněna automatizovaným režimem SOFTOUCH.

Ondřej Šuch
Diskuze (5)